Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre İki Bakanlık bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda memur alımı yapacaklarını bildirdiler. Adayların bazı nitelikleri yerine getiriyor olmaları gerekmekle birlikte bir bakanlık için memur alımında KPSS şartıda aranacaktır. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere ilgili bakanlıkların ilanları hakkında detayları paylaşacağız.

2 BAKANLIĞIN 110 MEMUR KADRO DAĞILIMI:

Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılak memur alımları farklı 3 kadroda yapılacak. Buna göre İçişleri Bakanlığı 30 memur alımı yapıyorken Dışişleri Bakanlığı 80 Memur Alımı gerçekleştirecek.

İçişleri Bakanlığı Alım Kadrosu:

İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 30 adet İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı kadrosuna 08-11 Aralık 2020 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak giriş(sözlü) sınavı ile personel alınacaktır.

DIşişleri Bakanlığı Memur Alımı Kadroları:

Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memuru kadrosunda 40 kişilik kadro ile memur alımı yapacak. Bir diğer pozisyona göre ise Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğudur ve 40 memur alımı yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı bünyesine alacağı memur adayları için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacaktır. İçişleri Bakanlığı memur alımı için adaylardan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP23” puan türünden en az 70 ve üzerinde puan almış olmak şartı aranacak. Dışişleri Bakanlığı ise KPSS Siz Memur alımı yapacak olup Aday Meslek Memuruluğu ve Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu kadrosunda alım yapılacak.

DERNEKLER DENETÇİ YARDIMCISI ÖZEL ŞARTLAR:

  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,
  • Giriş(sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.(01/01/1985 tarihinden sonra doğanlar),

ADAY KONSOLOSLUK VE İHTİSAS MEMURLUĞU ÖZEL ŞARTLAR:

  • Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir.
  • Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu sınavına aşağıdaki tabloda gösterilen kategorilerden birinden başvurulabilecek olup, söz konusu kategorilerin isimleri, sınavların yapılacağı yabancı diller, 2018, 2019 veya 2020 yıllarında sınava girilecek yabancı dilde alınmış olmak.

ADAY MESLEK MEMURLUĞU ÖZEL ŞARTLARI:

  • Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin;
  • Lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, çalışma ekonomisi, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ile bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya - Sosyal bilimler alanında (YÖK’ün belirlediği kapsam dikkate alınacaktır) veya mühendislik fakültelerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış olup, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış bulunmak gerekmektedir.
  • Aday Meslek Memurluğu sınavına aşağıdaki tabloda gösterilen farklı kategoriden birinden başvurulabilecek olup, söz konusu kategorilerin isimleri, sınavların yapılacağı yabancı diller, 2018, 2019 veya 2020 yıllarında sınava girilecek yabancı dilde alınmış olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığına memur alımı için başvurular 02 Kasım 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 06 Kasım 2020 tarihinde sona erecektir. Detaylı Bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Aday meslek Memurluğu için Giriş sınavı başvuruları 26 Ekim 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 6 Kasım 2020 Cuma günü saat 18:00’de sona erecektir. Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu için Giriş sınavı başvuruları 16 Kasım 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 27 Kasım 2020 Cuma günü saat 18:00’de sona erecektir. Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Detaylı Bilgi Almak İçin Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim