İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nüfus Müdürlüklerine 1170 nüfus memuru alımı yapılacağının müjdesini verdi. Personel alımının en kısa sürede yapılacağını açıklayan Soylu, sürecin bir ay içerisinde tamamlanacağını ifade etti. Ancak bu alımın yeni memur alımı mı olacağı yoksa 1117 nüfus memuru alımı için devam eden sürecin açıklanması mı olacağı netlik kazanmadı.

BAKAN SOYLU: “1170 NÜFUS MEMURU ALACAĞIZ”

İçişleri Bakanı Süleyman soylu katıldığı bir programda nüfus müdürlüklerine yapılacak alımlara dair bilgiler verdi. Açıklamasında ehliyet, pasaport ve kimlik işlemlerinin bir arada yapılmasına başlanan nüfus müdürlüklerinde iş yükünün arttığını ifade etti. Bu iş yükünü mevcut memurların özverili çalışmaları sayesinde aştıklarını ancak yeni bir alım ile iş yükün normalleştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Bununla birlikte yapılacak 1170 personel alımının bir ay içerisinde tamamlanacağı da ifade edildi.

NÜFUS MEMURU ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakan Soylu’nun açıklamasının ardından memur adayları nüfus müdürlüklerine yapılacak 1170 nüfus memuru alımının ne zaman başlayacağını merak etmeye başladı. Ancak geçtiğimiz dönemlerde başlayan ve mülakat aşaması sona eren 1117 nüfus memuru alımı için sonuçların açıklanması bekleniyor. Bu nedenle Bakan Soylu’nun açıklaması yeni bir alım olarak değil devam eden alım sürecinin sonuçlanması olarak da yorumlanıyor. Buna göre 1117 nüfus memuru alımı mülakat sonuçlarının sonuçlanması ve kazanan adayların bir ay içerisinde görevlerine başlaması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim