Kamuya Memur Alımı için bakanlıklar ilan yayımladı. 10 farklı bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1606 memur alımı yapacak. Yayımlanan ilanlara göre alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu seviyesinde yapılacak. Adayların başvuru yapabilmeleri için 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. madesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

İşin Olsa ekibi tarafından özel olarak hazırladığımız bu haberimizde sizlere Kamuya En az KPSS 60 Puan İle Memur Alımı Yapacak olan bakanlık ilanlarının detaylarını aktaracağız.

ALIM YAPACAK BAKANLIKLAR VE DETAYLARI:

Bakanlıklar Memur Alımı ilanı yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre, 

İçişleri Bakanlığı:

İçişleri Bakanlığı EGM bünyesinde görevlendirecek kadrolu personel alımı yapacak. Bu kapsamda 90 Hizmetli ve 4 Aşçı alımı yapılacak. Adayların KPSS'den lise seviyesinde KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Alımlar farklı illerde yapılacak. Hizmetli Alımı ilanın için Buraya ve Aşçı Alımı İlanı Detayları için Buraya Tıklayınız.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı:

Çevre Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak amacı ile 10 kişilik boş kadro ile Çoğrafi Sistemi Uzman yardımcısı alacak. Adayların Bilgisayar Mühendisliği / Yazılım Mühendisliği, Harita Mühendisliği / Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği / Geomatik Mühendisliği ve Şehir ve Bölge Planlama bölümü mezunu olmaları ve KPSS'den en az 70 puan almış olmaları gereklidir. İlanın Detayları için Buraya Tıklayınız.

Gençlik ve Spor Bakanlığı:

GSB bünyesine iki farklı ilan ile memru alımı yapacak. Toplamda 525 kişilik kadro için alım yapılacak. Buna göre 500 Yurt Yönetim memuru ve 25 Uzman Yardımcısı alımı yapılacak. Yurt yönetim memuru için P3 puan türünden en az 60 ve Uzman yardımcısı için en az 70 puan almış olmak gereklidir. Yurt Yönetim Memuru alımı ilanı için Buraya Tıklayınız. Uzman Yardımcısı Alımı ilanı için ise Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı:

Adalet Bakanlığı 6 farklı ilan yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre dağılım şöyledir.

CTE KPSS Puanı İle 40 Kadın Erkek Öğretmen Alımı Yapacak. Detaylı Bilgi Burada

Adli Tıp Kurumu ise İstanbul ilinde 2 Kimyager ve İzmir ilinde 1 Biyolog alınacak. Adaylardan KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranıyor. Detaylı bilgi almak için Bruaya Tıklayınız.

Bir diğer ilana göre ise CTE 160 kişilik kadro ile Katip alımı yapacak. Alımlar Ceza İnfaz Kurumu Katibi alanında 10 farklı ilde yapılacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıkayınız.

Adalet Bakanlığı 55 kişilik boş kadro ile 40 Güvenlik Görevlisi ve 15 Stajyer Kontrolör alımı yapacak. Her iki pozisyon içinde KPSS şartı aranıyor. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Bakanlığın bir diğer ilanına göre ise 10 kişilik kadro ile Acukat alımıdır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıkayınız.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı:

AÇSHB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 250 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Alımlar 16 farklı alanda yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı:

Sanayi Bakanlığı 19 farklı alanda 50 Sanayi ve Teknoloji Uzman yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Genel İdare Hizmetleri sınıfında adaylardan 2019 veya 2020 yıllarında yapılan KPSS puanı şartı yer aldı. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Ticaret Bakanlığı:

Ticaret Bakanlığı 2019 veya 2020 yılı KPSS puanı ile 110 Memur Alımı yapacak. Alımlar Mühendislik ve farklı alanlarda yapılacak. Bu kapsamda Ticaret Denetmen Yardımcısı ve uzman Yardımcısı alımı olacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Hazine ve Maliye Bakanlığı:

Maliye Bakanlığı 300 Defterdarlık Uzman yardımısı ve 10 Stajyer Hazine Kontrolörü alımı yapacak. Alımlar KPSS puanı ile yapılacak olup. Defterdarlık Uzman yardımısı ilanı için Buraya ve Stajyer Kontrlörü Alımı için Buraya Tıklayınız.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı:

Enerji Bakanlığı 20 kişilik kadro ile Merkez teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere 8 farklı alanda Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Adaylardan KPSSP4, P1, P29 ve P1 puan türlerinden en az 75 puan almış olmak şartı aranacak. Başvuru detayları hakkında bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Milli Savunma Bakanlığı:

MSB farklı birimlerinde görevlendirmek üzere KPSS Puanı ile memur alacak.

Buna göre Genel Kurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde çalışacak 55 Memur Alımı yapılacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Aynı zamanda Kuvvet Komutanlıkları ve Milli Savunma Üniversiteside bünyesine 135 kişilik kadro ile Lise, Ön Lisans veya Lisans mezunu memur alımı yapacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Yayımlanancak yeni Bakanlık memur alımı ilanlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim