1 Haziran 2020 tarihinde başvuruları başlayacak olan düşük KPSS ile memur ve askeri personel alım ilanları;

Kamu kurumlarında personel olmak isteyen adaylara yönelik olarak birçok kurum düşük KPSS puanı ile gerek 50 KPSS, 60 KPSS ya da 70 KPSS baraj puanı ile memur alımı ilanları açıkladı. koronavirüs nedeniyle bazı kurumlar ilanların başvuru ve tercih  tarihlerini Haziran ayı olarak açıklamıştı. Bu sebeple Haziran ayında kamu kurumlarına memur alım ilanlarının başvuruları artış göstermesi bekleniyor. 1 Haziran tarihinde kamuda normal çalışma düzenine geçilecek. Restoranlar, cafeler Müzeler halka açık alanlar yeniden faaliyetlerine kaldığı yerden devam edecek.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NEDİR;

Adayların En az 18 yaşını doldurmuş olmaları, 19 yaşından gün almış olmaları gerekmektedir. Kamu haklarından Mahrum olmamaları, eğitim düzeyinde en az lise ve dengi okullardan mezun olmaları, 2 yıllık önlisans mezun olmaları, 4 yıllık Lisans mezunu olmaları gerekmektedir. KPSS 2018 ve 2019 yılı sınavlarına girerek bu sınavlardan yeterli düzeyde puan almış olmaları istenmektedir. Adaylar için yapılacak güvenlik ve arşiv soruşturmalarından olumlu olmaları istenilmektedir. TCK 53 maddede belirtilen cezalardan taksirli suçlar hariç olmak üzere herhangi bir mahkumiyet kaydı olmaması istenmektedir. Görevini yapmaya engel herhangi bir sağlık sorununun olmaması ilanda belirtilen özel şartların taşıyor olmaları gerekmektedir.

20 BİN ÖĞRETMEN ALIMI;

Milli Eğitim Bakanlığı Şubat ayı atamasında 20.000 öğretmen alımı ardından yeni bir müjde daha vererek Haziran ayında da 20 Bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacağını açıkladı. Başvurular ise 1 Haziran ile 16 Haziran tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden MEB ilk atama portalından gerçekleştirilecek. Atama takvimi ve detayları öğrenmek için lütfen tıklayın.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının açıklamış olduğu devlet koruması altında bulunan gençlere yönelik olarak ilkokul, ortaokul, lise, önlisans ve lisans mezunları arasından 1343 kişilik memur alımı yapılacak bu  alımlar 2828 sayılı kanuna göre gerçekleştirilecek. İlan kılavuzu için tıklayın

ZABITA VE ŞÖFÖR ALIMI;

Beykoz Belediyesi 50 zabıta memuru alımı yapılacak başvurular için tıklayın. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğünün destek personel şoför kadrosunda avukat kadrosundaki personel alımları 1 Haziran tarihi itibariyle başlayacak detaylar için tıklayın.

Askeri alım ilanlarında, Milli Savunma Üniversitesi 2020 yılı alımı tercihleri de 1 Haziran tarihi itibariyle başlayacak lise mezunu adaylar arasından Subay ve Astsubay alımı ilanları Milli Savunma Bakanlığı personel temini sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Askrei öğrenci alım ilanı için tıklayın

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim