Tüm dünyayı kasıp kavuran Corona virüs ülkemizde birçok değişimi de beraberinde getirdi. Sosyal hayatı oldukça etkilen virüs ve pandemi dönemi eğitim öğretim hayatını da oldukça derinden etkiledi. Eğitimde normalleşmeye gidilmeye çalışırken; akabinde artan vaka sayıları yüzünden tekrar kapanmaya gidildi. Hem çocukları hem eğitimcileri oldukça derinden etkileyen bu değişimler son mu buluyor? Eğitim hayatı normale mi dönüyor? Gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

Bugün Beştepe’de yapılan toplantıda ülke gündemini her açıdan etkileyen gelişmeler yaşandı. Emeklileri, asgari ücretle çalışanları ve esnafı etkileyen bu gelişmelerin açıklanmasının ardından akşam saatleri bir açıklama da eğitim hakkında geldi. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların 6 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze eğitime başlayacağı haberi verildi.

Aşılamada oldukça hızla ilerleyen ülkemiz artık normalleşme konusunda oldukça kararlı ve kendinden emin adımlarla yürümeye başladı. Uzaktan eğitim modelinin yanı sıra tüm öğrenciler ve eğitimciler yüz yüze eğitimi özlediklerini sıkça dile getiriyor. Elbette iklimsel şartlardan kaynaklanan bir takım teknik aksaklıklar yaşanmadı değil. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı bu süreci de gayet iyi yönetmiş durumda.

Beklenen Tarih 

Normalleşme yurdun her yerinde 1 Temmuz itibari ile göstermiş durumda. Kalkan saat kısıtlamaları halk tarafından sevinçle karşılandı. Elbette bu yolda gösterilen çaba ve akıllı strateji sayesinde vaka sayılarındaki düşüşe dayanarak bu sürece başlandı. Hala daha maske zorunluluğu bulunmakta ancak vaka sayıları bu hızla düşüşe devam ettiği takdirde bunun da kalkacağı söylentileri mevcut. Ancak kesin bir veri olmadığı şu an mevcut değil. Böyle bir gelişme yaşandığı takdirde anında web sitemizde paylaşacağız.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen açıklama üniversiteli gençleri de heyecanlandır. Geçtiğimiz günlerde 13 Eylül 2021 tarihinde akademik takvimin açıklanacağı bilgisi tüm yurttaşlarla paylaşıldı. Ancak gelecek dönem için henüz kesin bir karar çıkmamakla birlikte tüm gözler YÖK Başkanı’na dönmüş durumda. İlerleyen günlerde yapılacak olan açıklamaları dört bir yandaki üniversiteli gençler heyecanla beklemekte. Kontrollü bir şekilde eski sosyal ve ekonomik hayatımıza döndüğümüz şu günlerde, yine de tedbiri bırakmamamız konusunda uzmanlar bizleri uyarıyor.

Editör: TE Bilisim