Araya giren tatil ve çoğu konunun eksik kalması nedeni ile YKS ve LGS sınavlarına girecek öğrenciler telaşa kapıldı. Sınavın ertelenip ertelenmeyeceği herkes tarafından merak konusu oldu. Çok geçmeden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Selçuk bu konuda tek başına yorum yapmasını yanlış olacağını belirtti. Bu nedenle 25 Mart tarihinde Bilim Kurulu ile yapacağı toplantının ardından bir karar verileceğini açıkladı. Somut verilen değerlendirilmesini gerektiğini altını çizdi. Sınıf geçme konusunda da net bir karara varılmadığını söyleyen Ziya Selçuk, bu konuda çalışmalar yapıldığını ve çözüm için zaman gerektiğini söyledi.

YKS ve LGS Sınavı Ertelendi Mi?

MEB sadece LGS ile ilgisi olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, bu konuyla ilgili belli bir paket hazırladıklarını da belirtti. LGS sınavında hangi konuların işlendiği analiz edilerek sadece yüz yüze işlenen konulardan öğrencilerin sorumlu tutulacağı bilgisini verdi. Sınava girecek öğrencilere EBA’yı takip etmelerini önerdi. Fakat MEB’ in sınavı ertelemek gibi bir niyeti olmadığını da belirtti.

Sınav Tarihiyle İlgili Net Bir Açıklama Yapıldı Mı?

Henüz tatilin ne zaman biteceği dahil hiçbir konuda açıklama yapılmadı. 25 Mart Çarşamba günü Bilim Kurulu ile yapılacak toplantının ardından tatil ile ilgili net açıklamanın yapılacağı söylendi. Bu nedenle YKS ve LGS 2020 ile ilgili açıklamanın da bu süreçte geleceği düşünüldü. Selçuk henüz ertelemek gibi bir planları olmadığını açıklasa da verilere göre ertelemenin söz konusu olacağını da söyledi. YKS ile ilgili kararın ÖSYM tarafından verilebileceğini de hatırlattı. Bu süreçte hem 8. Sınıf hem de 12.Sınıf öğrencilerinin EBA’ yı mutlaka takip etmeleri gerektiğini söyledi.