Okulların online eğitime geçerek uzun süre tatil edilmesi ve Covid-19 virüsü salgını için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “evde kalın” çağrısı yapması nedeniyle okullara verilen aranın ne kadar süreceği merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a okullara ilgili sorular sorulmasına rağmen henüz bir açıklama yapmadı. Son günlerde konuşulan konular ve ortaya çıkan asılsız haberler nedeniyle herkes “ Yaz tatili iptal mi olacak?“ sorusunu sormaya başladı. Öğrenciler kadar çalışmak zorunda kalarak çocuklarını evde bırakmak zorunda kalan veliler de Selçuk’un yapacağı açıklamayı beklemeye koyuldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Hangi Açıklamaları Yaptı?

Bir haftalık tatilin ardından online eğitime geçilmesinin de tam olarak yeterli olmadığı çoğu kişi tarafından eleştirildi. Virüs salgını nedeniyle öğrencilerin yüz yüze eğitim alması da uygun görülmediği için telafi olup olmayacağı düşünüldü. Ziya Selçuk da online ve televizyondan yapılan eğitimin yeterli olmadığını söyledi. Bunun telafisi için mutlaka yüz yüze eğitim yapılacağını ekledi.

Bakan Selçuk okulların açılıp açılmayacağı ile ilgili sorulan sorulara henüz net bir yanıt vermedi. Bu yanıt için Bilim Kurulu’nun yaptığı açıklamayı beklediğini söyledi. Bu açıklama ile gözler Bilim Kurulu’nun vereceği karar dikildi.

Tatil Sürecinde Ücretli Öğretmenlerin Durumu Ne Olacak?

Bakan durumun nasıl ilerleyeceğini merak eden ücretli öğretmenleri de aydınlatacak bir açıklama yaptı. Durumun mevzuata uygun olarak ilerleyeceğini söyledi. Selçuk’un kesin olmamakla birlikte yaz tatilinde telafi yapılabileceği söylemesi “Yaz tatili iptal mi olacak?“ sorusunu akıllara getirdi. Yazın telafi olması durumunda bu dersleri ücretli öğretmenlerin ve kadrolu öğretmenlerin vereceğini ve bu şekilde ödemelerin de telafi edilebileceğini söyledi. Her olasılığın mümkün olduğunu da konuşmasına ekledi.

Editör: TE Bilisim