Milli Eğitim Bakanlığı 23 Kasım itibari ile tüm sınıflarda yüz yüze eğitimleri başlatmayı planlarken korona virüsü tüm Türkiye'yi yeniden sarmasıyla beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan harekete geçti ve 17 Kasım'da yaptığı duyurusunda okulların sene sonuna kadar uzaktan eğitime devam edeceğini belirtti. Peki bu süreç ile beraber sınavlar yüz yüze mi yapılacak, sınavlar online mi olacak, MEB sınavları ertelendi mi, MEB sınavları nasıl yapılacak? Adaylardan gelen bu soruların tümünü haberimizde veriyoruz.

Bakan Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okullarda sınav olacak mı, olmayacak mı, olacaksa nasıl olacak sorusunu "31 Aralık'a kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlama salgının seyrine göre gerçekleştirilecek." şeklinde açıkladı.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında 31 Aralık 2020 tarihine kadar yüz yüze yahut online şekilde her hangi bir sınav yapılmayacaktır. 1 Ocak 2021 tarihinden sonra korona virüsü salgınında tablolara bakılacak, durum ve vaziyete göre sınavların yüz yüze, online ya da internetten ödev yükleme şeklinde yapılabileceği ya da geçen sene ki gibi öğrencilerin sınavlara tabii tutulmaması ve sınavlardan geçti sayılması şeklinde olabileceği belirtiliyor. Bunlar şu an için düşünce olarak bilinmekte olup net yanıtı Ocak 2021'den sonraki tablolar belirleyecektir.

Editör: TE Bilisim