Eğitim ve öğretim yılının mart ayından itibaren uzaktan eğitim ile gerçekleştirilmesi birçok konu hakkında işlenişin nasıl olacağına ilişkin soruları ortaya çıkardı. Bunlarda biri de öğretmenlere verilen ek ders ücretlerinin uzaktan eğitime devam edilmesi durumunda ödenip ödenmeyeceği, nasıl ödeneceği ve hesaplanacağına ilişkin konularda oldu. Bu noktada MEB tarafından yapılan acıkmaya ek ders ücretleri uzaktan eğitim sürecinde de ödenecek. Peki bu ücretler nasıl hesaplanacak, işte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı Uzaktan Eğitim Çevrim İçi Eğitim Programı

İlgili program kapsamında öğretmenlerde uzaktan eğitimle işledikleri dersleri ders defterine kaydedecek. Bir şubeye 6 saate kadar aynı olmak üzer 30 saate kadar ders tanımlaması yapılacak, ayrıca her hafta pazartesi Uzaktan eğitim çevrimiçi ders takip formu imzalamak için okula gidilecek olup ek ders ücretleri bu çizelgeye göre ödenecek.

Önemli olan nokta ise EBA’da tanımlanmamış hiçbir ders için başka platformda işlense bile yapılmış kabul edilmeyecek olup ek ders ücreti verilmeyeceğidir. 22 Eylül itibari ile 5, 6, 7, 9, 10, ve 11. sınıflar haftalık 24 saat, 8 ve 12. sınıflar haftalık 36 saat canlı ders yapabilecektir.

Yayınlanan genelgeye göre ise öğretmenler haftada zorunlu ders saatlerinin dışında ders yapmaları, haftada okutabilecekleri azami ek ders saatleri içerisinde kalmak kaydıyla ek ders ücreti alabilecektir.

31 Ağustos – 18 Eylül Arasında Ek Ders Ücreti Ödenecek Mi?

2020 2021 eğitim ve öğretim yılının 31 Ağustos itibari ile uzaktan başladığı bilinmekle birlikte yüz yüzde eğitimin başlayacağı 21 Eylül tarihine kadar geçen sürede öğretmenlere ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceği ise merak ediliyor. Paylaşılan resmi yazıya göre 31 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında öğretmenlerin canlı ders sayısı, haftalık aylık okutacağı ek ders karşılığını geçen öğretmenler ek ders ücreti alabilecekleri açıklanmış olup, canlı ders sayısı, haftalık olarak hesaplanan ders saatini doldurmayan öğretmenler ise ek ders ücreti alamayacak. Hafta sonu yapılan canlı dersler için ek ders ücretleri yine ödenecek olup ek ders saati ise haftalık olarak 10 saati geçemeyecek.