2020 2021 eğitim ve öğretim yılının kısmen yüz yüze ve uzaktan eğitim ile başlamasının ardından merak edilen konulardan biri de özellikle öğretmenlere ödenecek olan ek ders ücretlerinin nasıl hesaplanacağı, kimlerin bu ödemeyi alabileceğiydi. Konu ile ilgili olarak ise geçtiğimiz gün MEB tarafından resmi bir yazı paylaşıldı. 12 madde kimlerin ek ders ücreti alıp alamayacağına ilişkin resmi bir açıklama yapıldı. Fakat yazının ardından ise uzaktan eğitim veren öğretmenlerin bu durumdan mağdur olduğu ifade edildi. İşte Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici tarafından dikkat çekilen o husus.

Anadolu Eğitim Sendikası Açıklama Yaptı

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici tarafından Cumhuriyet gazetesinde yer alan yazıda “Olağanüstü koşullardan geçtiğimiz şu günlerde yüz yüze eğitimde verilen ders saatinin uzaktan eğitimde verilmesini beklemek doğru değildir. Çocuklarımızın saatlerce canlı ders, üzerine EBA TV ile ekran başında kalması daha büyük sorunlara yol açacaktır. MEB'in bugün yayınladığı ek ders ücreti yazısı ile birçok öğretmen ek ders alamayacaktır.

Şubelerin birleştirilmesi, hafta içi yapılan DYK'lere ücret ödenmemesi, maaş karşılığını dolduramamak gibi nedenler başta olmak üzere birçok mağduriyet yaşanacaktır. MEB toplu sözleşmeden kaynaklanan haklar doğrultusunda öğretmenlerin ek ders ödemelerini yapmalı, bu yanlış tutumundan vazgeçmelidir. AES olarak öğretmenlerimizin haklarını koruyacak, gerekli adımları atacağız” ifadelerini kullandı.

Uzaktan Eğitimde Öğretmenler de Mağdur

MEB tarafından yayınlanan yazıda dikkat çeken hususlardan biri de Türkiye genelinde uzaktan eğitim evren öğretmenlerin 15 saati doldurmaları durumunda ek ders ücreti verileceği. Fakat bu husus ele alındığında çoğu zaman uzaktan eğitim yolu ile 15 saati geçmiyor olması. Yani uzaktan eğitimde geçen sürenin 15 saati geçmemesi durumunda öğretmenler ek ders ücreti alamayacak. Bu husus özellikle zor zamanlardan geçen eğitim sistemi içerisinde öğretmenlerin de mağdur edilmesi anlamına geliyor. Bu resmi yazıya göre ise ek derslerde uygulanan bu kararın Pandemi süresi boyunca devam etmesi bekleniyor. Fakat birçok öğretmeni zor durumda bırakan bu durumun en kısa sürede çözüme kavuşturulması ise en çok talep edilen konular arasında yer alıyor.