Milyonlarca adayın merakla beklediği ücretli öğretmenlik başvuruları korona virüs gölgesi ile geçtiğimiz gün başladı. Her ne kadar virüs nedeni ile okulların açılıp açılmayacağı merak konusu iken ücretli öğretmenlik başvurularının e-devlet üzerinden gerçekleştirileceği açıklandı. MEB tarafından eksik öğretmen ihtiyacını karşılamak amacı ile yapılacak olan alımlara ilişkin adayların nasıl başvuru yapacağı ve konu ile ilgili diğer güncel detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Başvurular E-devlet Üzerinden

2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ilişkin eksik öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere açılan ücretli öğretmen başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak olup adayların e-devlet dışından yaptıkları başvurular ise kabul edilmeyecek. Bu noktada https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-ucretli-ogretmenlik-basvurusu e-devlet kanalı üzerinden başvurularını gerçekleştirecek olan öğretmen adayların başvurularını 2 Eylül 2020 tarihinden önce yapması durumunda başvurular geçerli olmayacak olup adayların 2 Eylül sonrasında tekrar başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuruların ise 2 Eylül ile 14 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir. Görevlendirme sonrasında ise istenen belgeler İlçe Milli Eğitim Bakanlığı Müdürlükleri İnsan Kaynakları bölümüne teslim edilerek gerçekleştirilecektir. Görev alınması durumunda ise:

Adli sicil belgesi, askerlik beyan belgesi, diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ile fotokopisi, varsa formasyon belgesi aslı ve fotokopisi, nüfuz cüzdanı ve fotokopisi, varsa kurs belgesi ve fotokopisi, seminer belgesi ve fotokopisi, varsa KPSS belgelerini teslim etmeleri gerekmektedir.

Ücretli Öğretmen Maaşları

Ücretli öğretmenlere girdikleri ders başına ücret ödenmekte olup bu kapsamda gündüz ek ders ücreti 17,22 TL, gece 18,45 TL, özel eğitim ek ders ücreti 21,54, Takviye kursu ek ücreti ise 34,45 TL olarak hesaplanıp maaşlara ekleniyor. En düşük 2 bin 20 TL alan ücretli öğretmenlere en yüksek ise 3 bin 130 TL ödeme yapılıyor.

Uzaktan Eğitimde Ücretli Öğretmenler

MEB tarafından açıklanan takvimde okullarda yüz yüze eğitimin 21 Eylül 2020 tarihinde başlayacağı açıklandı. Bu hususta merak edilen konularda biri de ücretli öğretmenlerin görevlendirmesi üzerine oldu. Konuya ilişkin ise MEB tarafından herhangi bir açıklama yapılmamış olup binlerce öğretmen adayı konuya ilişkin bir açıklamanın gelmesini bekliyor.