81 il genelinde bulunan Üniversiteler her yıl on binlerce mezun veriyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmen olmak isteyen adayların kamu Personeli Seçme Sınavlarına girmesi ve baraj puanı almaları ile yapılacak olan atamalara katılması gerekiyor.

2020 YILI MEB ÖĞRETMEN ATAMASI;

Meb Şubat atamalarında 20 bin kontenjan ayırması bekleniyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda MEB Personel Genel Müdürü sosyal medya üzerinden bazı açıklamalar yaptı. Adaylar ve Sendikalar 60 bin atama beklediklerini ifade etmekteler. Bu konu ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. İŞKUR’un özel eğitim kurumlarına yapacağı öğretmen alımlarında ise 367 kişilik alım gerçekleştirilecek. 36 farklı branşta yapılacak alımlara başvurular devam ediyor. Hangi branşlarda öğretmen alımı yapılacak?

ÖĞRETMEN ALIMLARI;

Zihinsel Engelliler, Türkçe , Türk Dili Ve Edebiyat  , Turizm Ve Otelcilik, Tesviye (Talaşlı Üretim)  , Tekstil, Boya, Baskı Ve Desen, Tarih , Sosyal Bilgile, Sınıf  öğretmeni, Resim-İş , Rehber Öğretmen (Psikolojik Danışman), Özel Eğitim , Okul Öncesi, Müzik, Matematik, Makine ve Kalıp, Kimya, İşitme Engelliler Sınıf, İngilizce, İlköğretim Matematik, Grafik,Giyim Üretim Teknolojisi,Fransızca, Fizik, Fen Bilgisi  -İlköğretim, Ev İdaresi Bilimi Ve Genel Hemşirelik  Orta Öğretim, Diğer Sınıf Öğretmenleri, Diğer Öğretmenler, Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi, Çince, Coğrafya, Biyoloji, Bilişim Teknolojileri, Bilgisayar, Beden Eğitimi ve Spor, Almanca  bölümlerinden gerçekleştirilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Yukarıdaki bölümlerde yapılacak olan öğretmen alımı başvuruları için adayların İŞKUR e-şube portalı üzerinden giriş yapmaları ve ardından ilan arama sayfasında başvuru yapacakları kadroları yazarak arama yapmaları yeterli olacak.

Editör: TE Bilisim