Milli Eğitim Bakanlığında mevcut öğretmenlerin yanı sıra ücretli öğretmenler de bulunmaktadır. Ücretli öğretmenler ön lisans ve üzeri herkesin başvurararak atanabileceği bir pozisyon olarak bilinmekte olup alan bilgisi, formasyon bilgisi, öğretmenlik yeterlilik bilgileri vb. gibi her hangi bir sınava alınmadan dönemlik sözleşme ile görev yapılan ücretli öğretmen sayısının güncel bilgisi Türk Eğitim Sendikası tarafından resmen açıklandı. Buna göre öğretmen olmadığı halde 41.172 kişinin öğretmenlik yaptığı öğrenildi.

Önlisans Mezunu Öğretmenler Var

Her hangi bir ön lisans programını bitirmiş (kanatlı hayvan yetiştiricisi, tarım bitkileri, teknikerlik bölümleri vb.) MEB'de branş ya da sınıf öğretmenliği gibi önemli derslere giren 7 bin 777 kişi olduğu öğrenildi. MEB'de 100 binden fazla ciddi bir öğretmen açığının olmasına rağmen eğitim fakültesindeki kişilerin iş bulamadığı ancak ön lisans mezunu 7 bin 777 kişinin ücretli öğretmenlik yaptığı Türk Eğitim Sen araştırmaları ile ortaya çıktı.

Öğretmen Olmayan 41.172 Kişi Var

Türk Eğitim Sendikasının 2021 yılı güncel araştırmalarına göre 41 bin 172 kişi öğretmen olmadığı halde öğretmenlik yapıyor. Bunların 7.777 kişisinin ön lisans mezunları oluştururken  33 bin 395 kişisini ise diğer lisans programlarından mezunlar oluşturuyor. Toplam ücretli öğretmen sayısının 70 bine yakın olduğu ve toplam MEB'de öğretmen açığının ise 110 bine yakın olduğu resmen duyuruldu. Bu ciddi açığın kapatılması ve emeklilerin yerine yeni açıkların olmaması için öğretmenler biran önce atamalarının yapılmasını talep etmektedir. Ataması yapılmayan öğretmenler Twitter üzerinden https://twitter.com/ogrtmnlrpltfrmu sayfası ile iletişimde kalmakta ve etkinlikler yaparak seslerini duyurmaya çalışmaktadır.,

Türk Eğitim Sen Araştırması: https://www.turkegitimsen.org.tr/icerik_goster.php?Id=14003

Editör: TE Bilisim