Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar bilindiği üzere Mart ayının ikinci haftasından bu yana ders yapamamakta ve eğitimler uzaktan devam etmektedir. Ancak uzaktan eğitimin öğrencilerin özellikle sosyal gelişimini çok olumsuz etkilemekte ve dershaneye giden öğrenci ile gidemeyen öğrenci arasındaki fark ciddi anlamda açılmaktadır. Bu durumun önüne geçilmesi için tüm sınıflarda yüz yüze eğitime geçiliyor. Peki MEB yüz yüze eğitime ne zaman geçecek?

23 Kasım Olarak Duyuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı tüm sınıflarda yani 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12. sınıfların tamamı için yüz yüze eğitimleri 23 Kasım tarihinde açacak. Öğrenciler haftanın iki günü okula gidecek olup hafta sonları da kurslara katılabilecek. Köy okulları haftanın 5 günü ders verecek, şehirlerde ki okullar ise kurslarla beraber haftanın 3 ya da 4 günü eğitim verecek. Virüsün yayılımına göre okulların ders süreleri ve günlerine yönelik düzenlemeler yapılacak.

Çocuklar İçin Okullarda Güvenli

Şu anda virüs tehdidi sebebi ile pek çok sınıf derse gidemiyor. Ancak Türkiye geneli yapaılan araştırmalarda çocukların evlerde durmadığı dışarıda maske dahi takmadan dolaştığı ve daha büyük olumsuzluklar çıkartabileceği belirtilmektedir. Bu sebepten dolayı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda derslerin yüz yüze başlamasının büyük bir risk taşımadığı ön görülmektedir. Şu ana kadar yüz yüze bazı sınıflarda eğitimler başladı ve tabloda olumsuzluk yaşanmadı. 5 ve 9. sınıflarda bu hafta yüz yüze eğitime başlayacak olup tablo yeniden incelenecek ve büyük olasılıkla yine sorunun yaşanmayacağı tüm sınıflarda 23 Kasım itibari ile derslerin başlayacağı ön görülüyor.

Editör: TE Bilisim