TBMM Tarafından MEB’e 37 Bin Atama İzni Verildi

Yayımlanan 8 Nisan 2015 tarihli Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hakkında Bilgi Notunun TBMM Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanmasının ardından MEB’e 47 bin kadro ihdasının yapıldığı ortaya çıktı. Bu notta 2015 yılının sonuna kadar 2 bin diğer ünvanlı ve 35 bin öğretmen olmak üzere personel alımı yapılacağı belirtiliyor. Bilgi notu TBMM’nin resmi internet sitesinin ana sayfasında bulunuyor.

Konu hakkında şu şekilde değerlendirmeler yapıldı;

TMM Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgi notu yasanın ilk hali ile olan kısmını yansıtmaktadır. Çünkü Resmi Gazetede yayımlanan 6637 sayılı kanunun içeriğinde 47 bin kadro ihdası vardır ancak 35 bin öğretmen ve 2 bin memur atanacağına dair bir madde yoktur. Komisyon aşamasında iken kanunda değişikliğe gidilmiştir.

Meb için atama kadrosu olarak 37 bin kado verildiği Maliye Bakanlığı tarafından açıklanmıştır. Bu 37 bin kişikilk kadronun ne zaman ve ne şekilde kullanılacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

Yaz aylarında 47 bin öğretmen ataması yapılacağı seçim öncesinde açıklanmıştı. Ama bu notta Meb için 37 bin atama izni verildiği belirtiliyor. Diğer 10 bin kişinin ne zaman atanacağı konusunda bir bilgi yok.

Dershane öğretmenleri de yaz aylarında kadroya alınacak. Dershane öğretmenlerinin 37 bin kişilik kadroya dahil olup olmayacağı konusunda da Meb’den bir açıklama bekleniyor.

2 bin memur kadrosu konusunda da hala bi açıklama yok. Ama adaylar bu notun ardından 2 bin memur kadrosu verildiği düşüncesine kapıldı. Ancak 2015/1 alımlarında Meb’in memur alımı yapmayacağı da biliniyor.

Editör: TE Bilisim