Milli Eğitim Bakanlığına bilindiği üzere her sene olduğu gibi bu sene de rekor bütçe verildi. Bütçe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi ve meclise onaylanması için gönderildi. Geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri yapıldı milletvekilleri Bakan Ziya Selçuk'a adayların 60 bin atama taleplerinin olduğu okullarda 140 bin açığının bulunduğu ve 60 bin öğretmen atamasının yapılması gerektiğini belirtti. Buna göre komisyon görüşmeleri sona erdi ve şimdi mecliste MEB bütçesi için görüşmelerin yapılacağı güne az bir zaman kaldı.

Aralık Ayında Görüşme Var

Aralık ayının ikinci haftasının ilk günü itibari ile Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de Milli Eğitim Bakanlığının bütçesine yönelik görüşme yapılacak. Görüşmede milletvekillieri olumlu oy verirse MEB'in bütçesi kabul edilecek. İlgili bütçelerde okul yapımı, okul bakım ve onarımları, MEB personel giderleri, atamaya yönelik bütçe, hijyene yönelik harcamalar vb. gibi pek çok şey kullanılacak.

60 Bin Atama İsteniyor

Haftanın belirli günleri öğretmenler 60 bin öğretmen ataması taleplerini duyurmakta ve yetkililere seslerini duyurmaya çalışmaktadır. Özellikle bu salgından sonra sınıf mevcutları bir hayli azaltılmaya çalışıldı ve sınıflarda ikili eğitimler de başladı. Bu durumlar öğretmen açığını daha da artırmaya başladı. Buna göre 140 binden fazla olduğu düşünülen öğretmen açığı için 60 bin öğretmen atamasının yapılması talep edilmektedir.

Editör: TE Bilisim