Okullarda verilen ara tatil ile birlikte yeni bir karar alınmıştı. Okulların ara tatil sonrasında kaldığı yerden eğitime devam etmesi beklense de bilim kurulu üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kabine üyelerinin aldığı kararlar sonucunda okulların Aralık sonuna kadar kapalı kalması kararlaştırılmıştı. Alınan karar sonucunda Türkiye genelindeki milyonlarca öğrenci uzaktan eğitim sürecine başlarken bugün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni açıklamalarda bulundu.

TIMSS 2019’da sonuçlar etkileyici

Canlı yayına katılan ve Türkiye'deki eğitim sürecini kapsamlı bir şekilde değerlendiren Eğitim Bakanı Selçuk, TIMSS 2019 sonuçlarını paylaştı. Matematik ve Fen Eğitimleri araştırmasında Türkiye'nin ilk kez 500 puan üzerine çıkmayı başardığını hatırlatan ve bu konuya dikkat çeken Bakan Selçuk, Türkiye'deki eğitim sürecinin iyi bir ivme yakaladığını ve pandemiye rağmen her alanda hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Mevcut sonuçlar ile birlikte uluslararası alanda Türkiye'deki eğitimin durumunun net bir şekilde görülebileceğini aktaran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2019 yılındaki rakamların daha da artması adına hiçbir engelin bulunmadığını, hem eğitimcilerin hem de öğrencilerin bu konuda daha iyi çalışarak mevcut tabloyu iyileştirebileceğini hatırlattı. Pandemi ve kapanan okul ilgili gelen soruları da yanıtlayan Bakan Selçuk, alınan karar gereği okulların kapanması gerektiğini ancak Milli Eğitim Bakanlığı önderliğinde başlatılan pandemi çalışmalarının kesintisiz ve eksiksiz olarak okullarda devam ettiğini belirtti.

“Ne olacağını bilemiyoruz!”

Ocak ve Şubat aylarında sürecin nasıl devam edeceğini şu an için kendilerinin de bilmediğini aktaran Ziya Selçuk, okullar ne zaman açılacak sorusunun yanıtını da net olarak belirtemedi. Bilim kurulu tarafından alınacak kararlara harfiyen uyuduklarını ve bundan sonraki süreçte de benzer şekilde hareket edeceklerini özellikle vurgulayan Bakan Selçuk öğrenci ve velilere de mesaj gönderdi. Bakan Selçuk, “Öğrencilerimiz ve velilerimiz lütfen endişe etmesinler. Buradaki soruların bir güçlük ve zorluk seviyesi. Bizim beraber iştira ederek aldığımız bu karar bilim insanları ve uzmanlarla aldığımız bir karar. Bu herkes için bir zorluk.” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim