24 Ağustos 2020 itibari ile mesleki çalışmalarına başlamış olan öğretmenlerin okulların açılış tarihi olan 21 Eylül’e kadar neler yapabileceğine ilişkin program Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklandı. Sadece konuya ilişkin açıklamalarda değil aynı zamanda okulların açılması ve alınan tedbirler ve çalışmalar hakkında da önemli bilgilere veren Selçuk, EBA üzerinden konuşmasını gerçekleştirdi. İşte Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un açıklamaları ve konuta ilişkin önemli bilgiler.

Selçuk Önemli Açıklamalarda Bulundu

Okulların açılmasına ilişkin gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Selçuk okullarda tekrar yüz yüze eğitim verilebilmesi için gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında açıkladı. TSE ile imzalanan protokol kapsamında bir kılavuz hazırladıklarını ifade eden Selçuk, öğrenci, öğretmen ve veliler için de rehber hazırlandığını açıkladı. Daha sağlıklı bir ortamda eğitim görülmesi adına temizlik personeli kadrolarına destek sağlanacağına ve okuldaki herkesin HES kodu ile takibinin sağlanacağının bilgisini verdi.

Konuyla ilgili olarak “Elbette sadece hijyen standartlarını sağlayarak okullarımızı açmıyoruz. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin faydalanabileceği EBA Destek Noktaları oluşturuyoruz. Bu sayede teknik donanıma ihtiyacı olan öğretmen ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Uzaktan eğitim imkanından yararlanamayan öğrenci ve öğretmen sayımızı en aza indirmek gayreti içerisindeyiz” açıklamasında bulundu.

Öğretmenlerin Programlarını Açıkladı

Selçuk ayrıca öğretmenlerin 31 Ağustos ile 18 Eylül tarihleri arasında okulda bulunacakları sürede daha önceki uzatan eğitim süresince hiç temas etmedikleri, canlı olarak derslere katılamayan öğrencileri ve aileleri ile iletişime geçmelerini istedi. Konuyla ilgili olarak "Yapacağınız bu çalışmalar, okullar açıldığında sizlerin iş yükünü de hafifletecektir. Uzaktan eğitim nedeniyle öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerinde tamamlayamadığımız ne varsa 21 Eylül'e kadar bunlar için gerekli plan ve programları hazırlayarak okullarımızın kapılarını birlikte açacağız” açıklamasında bulundu.

25 Ağustos Mesleki Çalışma Programı

25 Ağustos 2020 itibari ile öğretmenlerin mesleki çalışmalarına ilişkin program ise şu şekilde: Tüm okul yöneticileri ve öğretmenlerin katılımı ile 2020-2021 ders yılı bazında gerçekleştirilecek olan uzaktan eğitim planlaması, Covid salgını üzerinde değerlendirmeler ve pandemi süresi psiko-sosyal destek çalışmaları gerçekleştirilmesi şeklindedir.