Uzun zamandır beklenen 2017 YLSY  başvuru kılavuzu ölçme seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM)  tarafından yayımlandı. YLSY 2017 Lisans bölümleri, tercih tablosuna dair tüm bilgileri ilanımızda bulabilirsiniz. Yurt dışına lisansüstü eğitim görmek için gönderilecek olan adayları seçme ile yerleştirme YLYS-2017 Türk öğrencilerinin birçok Yabancı ülkelerde eğitimlerini sürdürmesi adına Yapılacak olan tercih kalınması başladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca resmi olarak burslu statüsünde lisansüstü eğitim ve öğrenim görmek üzere yurt dışına gidecek olan öğrencilerin başvuru ile seçme ve yerleştirme işlemleri için merak edilen kılavuzu sizlere vermiş olduğumuz bağlantıdan kontrol edebilirsiniz.

Yurt dışında eğitim almaya hak kazanan öğrencilerin başvuruları ise ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleşecek. Tercih edilebilecek programların ALES'te puan türünden en az 70 alma şartı aranmakta..

Öğrenciler YLYS 2017  başvurularını 29 Eylül-09 Ekim tarihleri arasında Ölçme Seçme ve Yerleştirm(ÖSYM) dresine Giriş yaparak Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapabilirler.

Başvuru ve Tercih Kılavuzu İçin TIKLAYINIZ

Tablo-2. Tercih Tablosu İçin TIKLAYINIZ

Tablo-3. Lisans Programları İçin TIKLAYINIZ

Tablo-4. Üniversiteler İçin TIKLAYINIZ

Tablo-5. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU 4'lük Sistemdeki Notların 100'lük Sistemdeki Karşılıkları İçin TIKLAYINIZ

Dilekçe İçin TIKLAYINIZ