Milli Eğitim Bakanlığı İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının genelgenelerine göre aldığı karar doğrultusunda uzaktan eğitime geçiş yaptı. Şu anda öğretmenler haftanın 1 günü okula gelmekte kalan diğer günler ise evlerinden bilgisayar üzerinden çocuklara ders anlatmaktadır. Peki uzaktan eğitimin, okulların kapalı olması atamalara engel midir? Atamaların sayısını bu durum düşürür mü?

Atamalara Bu Durum Engel Midir?

İlk defa bir Milli Eğitim Bakanı atama bekleyen öğretmenleri makamında kabul etti, sorunlarını dinledi, durumları onlarla paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığı görüşmesinden dönen genç ve atanma hayali olan öğretmenler yaptıkları açıklamasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un pandemi sürecinin ya da uzaktan eğitimin atamayı kesinlikle etkilemeyeceğini ve atamaların kaldığı yerden Cumhurbaşkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının vereceği sayı doğrultusunda yapılacağını duyurdu.

Öğretmenler Sağlık Bakanlığında Görevlendirildi

Şu anda toplumun bir çok kesiminde öğretmenlerin çalışmadığı algısı bulunuyor ancak bu durum tamamen yanlıştır. Şu anda öğretmenler uzaktan, bilgisayar ile ders anlatmakta ki bu durum öğretmenler için de oldukça zor olmaktadır. Çünkü sanal ortamda özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin anlamadığı yerlerin anlatılması zor olmaktadır.

Yine öğretmenler Valilik kararı ile Sağlık Bakanlığına görevlendirildi. Kapı kapı gezen üç kişilik filyasyon ekiplerinin birisi doktor, birisi hemşire, diğeri ise öğretmendir. Yani öğretmenler sahada ve uzaktan eğitim ile çalışmalarına devam ediyor ve bu durum atamaya etki yapmayacaktır fakat atama sayısının az ya da çok olmasına etki yapar mı bilinmiyor. Bu yüzden öğretmen adayları atama sayılarının düşmemesi için mücadele ediyor