Çin’in Vuhan kentinde başlayan ve daha sonra tüm dünyaya hızla yayılan korona virüs salgını ile mücadelede Türkiye, virüsün ülkede görülesinden önce önlemler almaya başladı. Özellikle ilk vakanın ardından alınan önlemler arasında ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerin kapatılması ve eğitimin uzaktan devam edilmesi uygulamalarına başlandı. Bu süreçte bir buçuk ayı aşkın bir süredir öğrenciler evlerinden online ya da televizyonları aracılığı ile derslerini işlemekte. Bu sürecin ise 30 Nisan 2020 tarihine kadar devam etmesi kararlaştırılmıştı. Nisan ayının sonuna yaklaşırken ise bu karara yönelik meraklar da artmaya başlamış olup okulların ne zaman açılacağı gibi sorular sorulmaya başlanmıştı. Konuya ilişkin ise bir gelişme gündeme geldi.

Uzaktan Eğitim 30 Nisan’da Bitiyordu

Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından alınan karar ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurtta okulları 23 Mart’tan 30 Nisan’a kadar tatil etmiş olup bu süreçte yaklaşan 30 Nisan tarihi ise akıllara okulların ne zaman açılacağı sorusunu getirmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da kendisine yöneltilen “Okullar 30 Nisan’da açılacak mı?” sorusuna yanıt vermiş ve önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılacak toplantıda konunun yeniden ele alınacağı şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

Bu Hafta Bilim Kurulu Toplantısında Belli Olacak

Özellikle birçok veli ve öğrenciyi yakından ilgilendiren konu ile ilgili olarak ise bu Çarşamba video konferans yöntemi ile gerçekleştirilecek olan toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katılacak olup konu ile ilgili olarak 29 Nisan Çarşamba günü yapılacak olan bu toplantının ardından ise okulların ne zaman açılacağına karar verilecek ve bu karar halk ile paylaşılacak. Eğitimciler okulların 1 Haziran’da açılmasından yönde görüşlerini belirtirken sınavlara hazırlık döneminde olan öğrenciler için de telafi derslerinin yapılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim