Okulların ne zaman açılacağı konusunda sosyal medyada yapılan asılsız haberlerin ardından Milli Eğitim Bakanlığından duyuru yapıldı. Bilindiği gibi sosyal medya da önceleri okulların 19 Eylül 2016 tarihinde açılacağı belirtilmekteydi fakat binlere öğretmenin ihraç edilmesi ile bu tarihin 3 Ekim 2016'ya erteleneceği tahmin edilmekteydi. Konu hakkında asılsız haberlerin çoğalması ve olayın şaibeye dönüşmesi ile Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaparak okulların 19 Eylül 2016'da açılacağını belirtmişti. Şimdi yeni yapılan duyuru ile okulların açılma tarihinde değişiklik yapıldı.

Diyarbakır'da 21 Eylül 2016'ya Ertelendi

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan duyuru da okulların açılış tarihinin yine 19 Eylül 2016 olduğu duyuruldu. Ancak Diyarbakır ili için okulların açılma tarihinin 21 Eylül 2016 olarak değiştirildiği belirtildi. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde her hangi bir değişiklik olmazken Diyarbakır'da okulların çarşamba günü açılmasına karar verilmesi sosyal medya da en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Peki bu durumun sebebi nedir?

Buna göre ihraç edilen 11 bin 500'e yakın öğretmenin 4 bin 500'e yakınının Diyarbakır'da görev yaptığı öğrenildi. Bazı okullarda öğretmen sayılarının yarı yarıya azaldığı duyurulurken yine bazı okullarda görev yapan öğretmen sayısının 3'te 2 oranında azaldığı belirtildi. Her hangi bir eksikliğin yaşanmaması adına 19 Eylül'de okulların açılması ile Milli Eğitim Bakanlığı buralara sözleşmeli öğretmen alımı yapacak ya da diğer bölgelerden geçici öğretmenler gönderecek. Bir ay sonra yapılacak olan 15 bin öğretmen ataması ile öğretmen açığının önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Editör: TE Bilisim