Milyonlarca öğrencinin, öğretmenin ve velinin merakla beklediği okulların açılış tarihine ilişkin gündemde farklı söylemler, modeller yer almaktaydı. Korona virüs salgının durumuna göre belirlenecek olan okulların açılış tarihine ilişkin ise önemli bir açıklama geldi. Habertürk’ün haberine göre okulların açılış tarihi planlanan 31 Ağustos tarihinden sonra gerçekleşecek. Bu noktada merak edilen konu hakkındaki gelişme ve diğer detaylar ise haberin devamında yer almaktadır.

Okullar Önce Online Olarak Açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamaya göre özel okulların ilk olarak 17 Ağustos yani gelecek hafta açılması planlanmış, daha sonra ise 31 Ağustos Pazartesi tarihinde de devlet okullarının açılacağı ifade edilmişti. Bu noktada korona virüs salgının durumuna göre yapılan yeni planlamada ise özel okullar online olarak 17 Ağustos tarihinde açılacak ve okullar tam açılışlarını ise 21 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirecek. Aynı açılma durumu 31 Ağustos tarihinde devlet okulları için de geçerli olacak. Normal eğitim öğretim dönemi ise hem özel hem de devlet okulları için 21 Eylül 2020 tarihinde gerçekleşecek.

Bilim Kurulu Üyesi Açıklama Yaptı

Habertürk televizyonuna konuk olan bilim kurulu üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü tarafından yapılan açıklamada ise “Okullar bir defa yapılan ve 3 saat süren düğün, nişan törenlerine benzemiyor; 26 milyon çocuk hafta içi her gün 5 saat sürekli bir arada bulunmak zorunda kalıyor” ifadelerini kullandı. Yapılan bu açıklama doğrultusunda haftanın 2 gününde bir grubun diğer iki gününde ise başka bir grubun eğitim alması durumu, kalan bir günün ise sınıfların dezenfekte edilmesi için kullanılması sonucuna ulaşılabilir. Fakat söz konusu modelin yanı sıra başka modeller de gündeme yer alan başlıklar arasında.

Editör: TE Bilisim