Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında bilindiği üzere yüz yüze eğitim yapılmamakta olup öğrenciler dersleri EBA TV aracılığı ile takip etmektedir. Velilerden, öğrencilerden ve öğretmenlerden eğitimin daha verimli şekilde gerçekleştirilmesi için yüz yüze eğitimin açılması talep edilmekte olup Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konu hakkında açıklama yapıldı. Peki detaylar nedir?

Meslek Liseleri Yüz Yüze Eğitim Verecek

Ülkemizin her köşesinde bulunmakta olan meslek liseleri bilindiği üzere derslerin yanı sıra uygulamalı eğitimleri ile bilinmekte olup öğrencilerin STEM etkinlikleri ile proje tasarlaması için yüz yüze eğitim yapması gerekmektedir. Bakan Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklama ile Meslek Liselerinde eğitim görmekte olan öğrencilerden yoğun talep aldıklarını belirterek yüz yüze eğitime geçileceğini müjdeledi. Peki tarih nedir?

5 Ekim Pazartesi Yüz Yüze Eğitim Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile 5 Ekim Pazartesi günü yüz yüze eğitimin başlayacağı müjdelendi. Peki hangi okullar açılacak, sınıf ayrımı olacak mı? Yapılan duyuruda mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar lisesi ile spor lisesi öğrencilerinin 5 Ekim tarihi itibari ile yüz yüze eğitime geçecekleri belirtilirken her hangi bir sınıf ayrımı yapılmadı. Yani tüm sınıf öğrecilerinin derslere başlaması beklenmekte olup derslerin pandemi sürecinde 30 dakika ders, 10 dakika tenefüs ve 45 dakika öğle molası şeklinde ilerletilmesi planlanmaktadır.

Editör: TE Bilisim