Okulların açılması ile ilgili art arda açıklamalar gelirken merak edilen konulardan biri de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün destekleme kurslarının ne zaman açılacağına yönelik sorular oldu. Bu noktada 2020 2021 eğitim-öğretim yılı için faaliyetlerine başlayacak olan destekleme kurslarına ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından bir yazı paylaşıldı. Yazıda özellikle korona virüs önlemlerin alınması çeçesinde destekleme kurslarının açılışına ve açılış tarihine ilişkin ifadeler paylaşıldı. İlgili yazıya ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Destekleme Kursları Bu Ay Sonunda Açılıyor

Destekleme ve yetiştirme kurslarının açılış tarihine ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından gönderilen yazıdaresmi ve özel eğitim kurumlarının açacağı destekleme kurslarının 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencileri ile mezunlara yönelik olarak 31 Ağustos 2020 tarihinden başlamak üzere 6 Haziran’a kadar, bu süre içinde açılabileceğini ifade etti.

Yazıda ayrıca sadece destekleme kurslarına ilişkin açıklamalar yer almayıp bu kapsamda öğretmenlerin mesleki çalışmalarına 24 Ağustos tarihinden başlayacakları, meslek ve teknik Anadolu liselerinde ise eğitimin 21 Eylül 2020 tarihinde başlayacağı, okul öncesi eğitim ile birinci sınıflarını ise uyum eğitimlerinin 21 ile 25 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşeceği açıklandı. Özel eğitim kurumlarında ise uzaktan eğitim bugün itibari ile isteyen okullarda başlayacak.

Uzaktan Eğitim Eşitsizlik Oluşturuyor

Korona virüs önlemi olarak okullarda uzaktan eğitime geçilmesi geçtiğimiz mart ayında itibaren uygulanan yöntemler arasında yer alıyor. Sadece ülkemizde değil dünyanın birçok ülkesinde uygulanmasına rağmen uzmanlar bu eğitim şeklinin öğrenciler arsında eşitsizlik durumunu arttıracağını ifade ediyor. İlgili konuda uyarıda bulunanlardan biri de Eğitim Sen Genel Balkanı Feray Aytekin Erdoğan olup yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi.

“Resmî ve özel öğretim kurumlarında 8'inci ve 12'nci sınıflara yönelik destekleme ve yetiştirme kursları açılması bir yandan devlet okullarını dershaneye döndürmeye, bir yandan da özel okul sahiplerinin kazançlarına kazanç katmayı amaçlamaktadır. Salgınla birlikte yüz yüze eğitimdeki eşitsizlikler uzaktan eğitimde daha da arttı. Bu karar varolan eşitsizlikleri daha da derinleştirecek. Sınavın çocukların, gençlerin tüm yaşamlarını belirlediği bir gerçeklikte bu kararla yoksul ailelerin çocukları, dezavantajlı çocuklar, çocukların, gençlerin çoğunluğu için eşitsizlik daha da artacak.”

Editör: TE Bilisim