Milli Eğitim Bakanlığı MEB'e bağlı devlet ve özel okullar, dershaneler ve çocuk külüpleri virüs sebebi ile geçtiğimiz sene Mart ayından bu yana uzaktan eğitim şekilde devam etmektedir. Buna göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların 15 Şubat tarihinde açılması hususunda kararlı olduklarını belirtmişti ancak tablonun giderek iyiye gittiği günlerde bu açıklama yapılmıştı. Son 4 gündür beklenenler olmuyor ve tablo yeniden yükselişe geçti. Bu sebepten dolayı okulların açılma tarihi uzayabilir.

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Okulların açılması için bilim kurulunun olumlu yanıt vermesi gerekiyor. Bilim kurulundan gelen şu günlerde okulların açılma tarihlerinin bir ay ileriye sarkıtılması ya da personellerin 2. kez aşılanmasından sonra açılması konuları görüşülüyor. Tüm bunlar düşünüldüğünde okulların 15 Şubat tarihinde değil 15 Mart tarihinde açılacağı ön görülüyor.

8 ve 12. Sınıflar Mağduriyet Yaşıyor

Liseye geçecek olan 8. sınıf öğrencileri LGS'ye ve üniversiteye geçecek 12. sınıf öğrencileri ise YKS'ye hazırlanmaktadır. Yüz yüze eğitim gibi uzaktan eğitimin verimli olmadığı belirtildiğinden dolayı fırsat eşitsizliğinin olduğu ve özellikle 8. sınıf ile 12. sınıf öğrencilerinin mağduriyet yaşadığı belirtiliyor. Bu sebepten dolayı 15 Şubatta velilerin bir çoğu 8. sınıf ile 12. sınıf derslerinin başlamasını talep etmektedir.

Sizce okullar açılmalı mıdır?