Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 26 temmuz 2020 tarihinde önemli açıklamalar yaptı bunlardan bir tanesi okulların açılmasına yönelik olarak hazırlıkların yapılarak okullar açılacağını ifade etti.

MEB Bakanı Selçuk sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ikinci sınıf öğrencisinin sorduğu soruyu gündeme getirdi. "okullar açılacak mı öğretmenim ona göre şey yapacağım" Bakan Selçuk: "ona göre Ne yapacaksın dedim ve gülümsedim hiç diyor bu durum anne ve baba kaygısının çocuğun yanında konuşan birisi belirsizliğin yansıması yaz tatili bitti mi? Hayır çocuğun şu anki tek derdi hak ettiği bu tatilde doya doya yaşamak değil mi? Kaygılarımızla merakımızla belirsizliği çok konuşarak sadece olumsuza odaklanarak çocuklarımıza ve kendimize zarar veriyoruz." dedi.

Günümüzde yaşanan Covid-19 pandemisinden dolayı 2020 kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteler kapatılarak öğrencilerin öğretmenleri ile yüz yüze online ders işlenmesi sağlandı. Ancak pandeminin durulması ile 2020 eğitim sistemi derslerin telafisi için hazırlanıyor. 31 Ağustos Pazartesi günü okullarda mesafeli ve maskeli bir şekilde en az 3 haftalık telafi dersleri verilecek. Aynı zaman da özel okulların 15 Ağustos da açılması ve en az 3 hafta ders işlemesi Milli Eğitim Bakanı Sayın Selçuk aracılığı ile duyuruldu.

Açıklamalarda öğrencilere verielcek derslik sayılarının arttırılmasına yönelik olarak çalışmalar yapıldı. İmam hatip liselerinde kullanılmayan dersliklerin diğer okullara kullanımı sağlanacak. Öğrencilerden bir kısmı pazartesi, çarşamba, cuma günü diğer öğrenciler ise salı perşembe ve cumartesi günü öğrenim görecekler. Bazı dersler yüz yüze olacak. Bazı dersler için uzaktan eğitim ile ders olacak. Daha önceden yapılan açıklamalarda yaşanılan pandemiden dolayı Bakan Selçuk vakaların tekrar artabilme ihtimali göz önüne aldıklarını ve çeşitli önlemlerin alındığını duyurmuştu.