Korona virüs salgını sebebi ile 16 Mart 2020 itibari ile okullar tatil edilmiş ve eğitime uzaktan devam edilmesine karar verilmişti. Bu noktada en son 30 Nisan’da alınan karar ile okulların mayıs ayında da uzaktan eğitim ile devam edeceği açıklanmıştı. Fakat yeni sosyal yaşam politikası çerçevesinde ise okulların bayramdan sonra, 1 Haziran’da kademeli olarak açılması bekleniyor. Bu noktada birçok aile ve öğrencinin merak ettiği sürece ilişkin ise açıklamalar ve bilgiler gündemde yer almaktadır.

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Özellikle kademeli olarak yeni sosyal yaşama adapte olma sürecinde okulların da ne zaman açılacağı merak konusuydu. Bu noktada okulların 1 Haziran’da açılacağına ilişkin bilgiler paylaşıldı. Buna göre salgınla mücadelede olumlu gelişmelerin yaşanması durumunda okullar 1 Haziran’da açılacak ve temmuz ayına kadar açık kalacak.

Hangi Sınıflar Okula Gidecek?

Okulların açılması, kademeli olarak gerçekleştirilecek olup bu kapsamda öncelikle bu yıl sınava girecek olan sınıfların okula devam edeceği açıklandı. Buna göre bu yıl sınava girecek olan 8. ve 12. Sınıflar, ilk fiziki eğitime başlayacak. Bu yıl LGS sınavının 7 Haziran’da yapılması bekleniyor, YKS sınavının ise temmuz sonunda yapılacağı açıklandı.

Devamsızlık ve Sınav

Yapılacak olan son kabine toplantısı ile nihai karar verilecek olsa da okulların açılması sürecinde öğrencilere sınav uygulanmayacak ve devamsızlık da sayılmayacak. Okula gitme sürecinde tüm inisiyatif ailelere bırakılacak ve çocuğunu okula göndermek istemeyen aileler bu seçeneği uygulayabilecek.

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Korona virüs salgını olmadan okulların 19 Haziran’da kapanması gündemde yer alıyordu. Fakat şu anki süreçte konuya ilişkin herhangi bir açıklamada bulunulmamış olup ilerleyen zamanlardayapılacak kabine toplantısı sonrasında bu tarihin netleşmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim