Okulların açılış tarihi ile ilgili olarak yapılan açıklama sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı Merkez teşkilatı ile il Milli Eğitim Müdürlükleri uzaktan eğitim için hazırlıklara başladı. İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile gerçekleştirilen toplantıda önemli konular ele alında. Aynı şekilde öğretmenlerin de okula gideceği, yani seminerlerin başlayacağı tarih de açıklanmış olup bu noktada hem toplantıda ele alınan konular hem de öğretmenlerin seminer tarihlerine ilişkin açıklamalar haberimizin devamında yer alıyor.

MEB İl ve Merkez Teşkilatı Toplandı

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020 2021 eğitim öğretim yılı için hazırlıklara başlandığını, bu doğrultuda ilk toplantının merkez teşkilat ile bakanlığı il teşkilatları arsında gerçekleştiğini açıkladı. 81 ilin millî eğitim müdürüyle yapılan toplantıda riskleri azaltmak için çalıştıklarını, uzaktan eğitime erişim sorunu olanlar için hazırlıkların da devam ettiğini vurgulaya Selçuk şu açıklamada bulundu:

"Öğretmenlerimizin tamamına yönelik ve sürekli bir mesleki gelişim anlayışına doğru gidiyoruz. Her bir dersin uzaktan eğitimle nasıl daha kaliteli verilebileceğine ilişkin çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Aldığımız kararlarla ilgili asla bir taassubumuz yok. Hangisi mantıklıysa, hangisinin pedagojik değeri yüksekse onu uygulayabiliriz. Sizlerden gelecek her türlü öneriye açığız. Geçtiğimiz dönem yürüttüğümüz uzaktan eğitim faaliyetlerine yönelik, emin olun, her yerden teşekkür aldık. Her birinizin desteği çok önemli."

Öğretmenlerin Seminer Tarihleri Belli Oldu!

Okulların açılması sonrasında merak edilen konulardan biri de öğretmenlerin ne zaman okula gideceklerine yönelikti. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre öğretmenlerin mesleki seminer çalışmalarının 24 Ağustos 2020 Pazartesi günü gerçekleşeceği, öğrencilerin de 31 Ağustos Pazartesi gününden 18 Eylül’e kadar sürecek olan uzaktan erişim sürecinin de devam edeceği açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan detaylı program ise MEB sitesinde yer almaktadır.

Öğrenciler arasından birinci sınıflar ilk başlayacak olup bu sınıflara 31 Ağustos 4 Eylül arasında uyum eğitimleri verilecek. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıfları ile 9. Sınıflara ise bilgilendirme ve destek eğitimleri verilecek.

Editör: TE Bilisim