Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından okulların açılış tarihine yönelik açıklamanın ardından merak edilen konulardan biri de öğretmenlerin okula gideceği tarih olmuştu. Bu konuya ilişkin ise 81 ilin il milli eğitim müdürleri ile gerçekleştirdiği toplantıda 24 Ağustos’ta mesleki eğitim çalışmalarının başlayacağını duyurmuştu. Bugün itibari ile ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenleri 24 Ağustos ile 28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceği mesleki çalışmalara ilişkin mesleki çalışma programı açıklandı. Konuya ilişkin detaylar ise haberimizin devamında.

24-28 Ağustos 2020 Mesleki Çalışma Programı

MEB tarafından açıklanan mesleki çalışma programı, mesleki çalışmanın amaçları, çalışmanın hedef kitlesi gibi ön yazılar yer alıyor.

Program ise, 24.08.2020Pazartesi tüm öğretmenlerin katılımları ile Mesleki gelişim programları hakkındaEBA’dan bilgilendirme konusu ile başlıyor. Ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından Açılış Konuşması: EBA’dan canlıolarak yapılacak yayının takipedilmesi şeklinde devam ediyor. Programın devamında ise okul müdürlükleri tarafından virüs salgınına ilişkin bilgilendirmeler yapılarak bu dönemde gerçekleştirilecek olan adımlar açıklanıyor.

Program 28 Ağustos günü sonra erecek olup Tüm okulyöneticileriveöğretmenlerin katılımları ile salgın döneminde psikolojik olarak sağlanacak olan destek ve diğer bilgilendirmelere ilişkin açıklamalar yapılacak.

Seminerler Okullarda Gerçekleştirilecek

Öğretmenlerin 24 ile 28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecekleri seminer faaliyetleri için merak edilen konulardan biri de bu çalışmaların uzaktan mı yoksa okullarda mı gerçekleştirileceğine yönelik olmuştu. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Mesleki çalışma programı, 24-28 Ağustos arasında Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerimizin katılımıyla okullarımızda gerçekleştirilecektir” ifadeleri ile seminer çalışmalarının kurumlarda görevli olan yönetici ve öğretmenlerin katılımıyla okullardagerçekleştirileceği açıkladı.

Okul Takvimi Açıklandı Mı?

2020 2021 eğitim öğretim yılına ilişkin takvimde okulların açılma tarihi 31 Ağustos olarak açıklanmış olup 18 Eylül’e kadar uzaktan eğitim ile sürecin devam edeceği biliniyor. Bu noktada öğrenciler için birinci dönem 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayacak olup 22 Ocak 2021 Cuma’ya kadar sürecek. Fakat tarihler salgının durumuna göre değişiklik gösterebilir.

Editör: TE Bilisim