Ataması yapılmayan öğretmenler Eylül ayı sınavları bittiği günden bu yana atama mücadelesi yapmaktadır. Sıklıkla sosyal medya etkinlikleri, saha etkinlikleri, basın açıklaması etkinlikleri, ağaç dikme etkinlikleri ile karşımıza çıkmakta olan öğretmenler mücadelesine yaklaşık 7 - 8 aydır kesintisiz devam etmekte olup gelen 20 binlik öğretmen atamasına karşılık ek atamanın yapılmasına yönelik mücadeleye devam etmektedir. Sosyal medya üzerinden etkinlikler yapılması için bir araya gelen öğretmenler sahada yeniden basın açıklaması yapmaya başladı. Buna göre 2 Nisan tarihi itbari ile 4 bölgede basın açıklaması yapılma kararı alındı.

İstanbul'da Yeniden Basın Açıklaması

Geçtiğimiz Mart ayında İstanbul'da yoğun katılım ile basın açıklaması yapan öğretmenler dikkatleri üzerine çekmişti. Her hangi bir olumlu duyurunun gelmemesi üzerine Valilikten izinlerini alan öğretmenler yeniden basın açıklaması için İstanbul'da buluşuyor. Basın açıklaması 2 Nisan saat 15.30 (İstanbul Beyazıt Meydanı) olarak duyurulmuş olup açıklamayı öğretmenler instagram ve youtube üzerinden canlı yayınla paylaşmaktadır. Diğer basın açıklaması yapılacak bölgeler ise Eskişehir, Adana ve Diyarbakır şehirleri olarak açıklandı. Bu şehirlerde de basın açıklaması saati 14.00 itibari ile olarak açıklandı.

Ücretli Yerine Gerçek Öğretmen Talebi

Ücretli öğretmenliğin kaldırılmasına karşılık 1 haftadır beraber mücadele eden ataması yapılmayan öğretmenler ücretli öğretmenliğin kaldırılmasını talep ediyor. Çünkü ücretli öğretmen olarak okullarda 2 yıllık her hangi bir bölüm mezunu ya da 4 yıllık her hangi bir bölüm mezunu görev yapmaktadır. Ataması yapılmayan öğretmenler gerçek öğreten atamasının yapılması gerektiği formasyon bilgilerinin olmadığı, alan bilgilerinin olmadığı, genel kültür-yetenek düzeylerinin eğitim için uygun olmayan kişilerin çocukların derslerine girmelerinin uygun olmadığını belirtmektedir. Öğretmen olmayıpta ücretli öğretmen olarak görev yapan kişi sayısı 41.458 olarak Türk Eğitim Sen verilerinde açıklanmıştır.

Editör: TE Bilisim