Milli Eğitim Bakanlığı her sene açık olan kadrolar için öğretmen ataması gerçekleştirmekte olup bu sene KPSS ile son kez karma atamanın yapılacağı belirtildi. Yani önceden öğretmen adaylarının puanları iki sene geçerliyken 2020 puanları tek sene olacak ve karma atamanın son senesi olacak. Öğretmen adayları 2020 yılı puanlarının tek sene geçerli olması ve mevcuttaki atamalar için Twitter'da yine gündeme girdiler ve 60 bin öğretmen ataması talep ediyorlar.

1 Milyon Tweet Atılacak

Milletvekilinden, dernek başkanlarına, öğretmenlerden, farklı kurumlarda farklı pozisyonlarda istihdam etmekte olan personellere kadar çok sayıda kişi öğretmen adaylarına destek veriyor ve öğretmenler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu gündemin ilk sırasında kapatarak yaşamak istiyor. Hedef 1 milyon sloganı ile yola çıkan öğretmen adayları şu anda 620 bin (saat: 21.15) sayı ile büyük bir rekora imza atarken etkinliğin 1 milyon tweet atıldıktan sonra kapatılacağını duyurdu.

62 Bin İdari İzinli Öğretmen Var

Korona virüsü sebebi ile kronik rahatsızlığı olan ve 60 yaşının üzerinde olan toplam 62 bin öğretmen var ki bu öğretmenler okula gelmemekte sadece uzaktan eğitim vermektedir. Senelik 15 bin civarı emekli öğretmen ve Sayıştay raporuna göre 100 bin civarı öğretmen açığı daha bulunuyor. Sayıları topladığımızda MEB'de bu sene için ciddi bir açık söz konusu olacak ve yüz yüze eğitimde sorunların yaşanmaması için öğretmenler 60 bin öğretmen atamasının 2021 yılında yapılmasını talep ediyor. Yoğunluğun ise 30 bin ilk atama 30 bin ikinci atama olarak gerçekleştirilmesinin talep edildiği görülmektedir.

Editör: TE Bilisim