ÖSYM tarafından 22 Ekim tarihi itibari ile Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanması ve sıralamaların belli olması ile birlikte özellikle sosyal medya üzerinden seslerini duyurmak isteyen adaylar bu sene bir çok etkinlik düzenlemeye başladı. Dün saat: 16.00 itibari ile seslerini duyurmak isteyen öğretmen adayları Twitter'dan paylaşımlar yapmaya başladı ve rekor katılım oldu. Binlerce gelen tweet ile Türkiye gündemine değil öğretmenler dünya gündemine bile girdiler.

Dünya Gündemine 40. Sıradan Girdiler

Twitter'da her gün farklı konular görüşülmeye devam ederken öğretmen adayları rekor kırdı. Twitter aracılığı ile seslerini duyurmak, atanma hayallerini paylaşmak isteyen öğretmen adayları Türkiye'nin gündemine 1. sıradan girerek hedefini tamamladı ve bununla da yetinmediği gibi dünya gündemine dahi 40. sıradan girdi. Listede Türk hashtagının olması sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

60 Bin Kadro Talep Ediliyor

2019 ve 2020 yılı KPSS puanı ile son karma alımı 2020 yılında olacak ve puanlar bir birine gireceği için bölümlerin sıralamasında kargaşalar olabilmektedir. Bu durum ile sorunların yaşanmaması, okullardaki mevcutun azaltılması, 62 bin okula gelemeyen öğretmen ihtiyacının karşılanması, ücretli öğretmenlik sisteminin kaldırılarak öğretmen atamalarının yapılması ve toplam 60 bin kişilik atama yapılması talep ediliyor. Öğretmen adayları Ocak ayında 30 bin kişilik ilanın yayımlanması ve yerleştirmelerin yapıldıktan sonra 30 bin kişilik bir ilanın daha yapılmasını talep ediyor.

Editör: TE Bilisim