2020-2021 eğitim öğretim yılı için hazırlıklar devam ederken okulların açılış tarihi ile ilgili senaryolar da geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanmıştı. Bu noktada merak edilen diğer bir unsur ise öğretmenlerin seminer tarihlerine yönelik olup özellikle binlerce öğretmen, seminerlerin ne zaman başlayacağını, seminerlerin uzaktan mı olacağını merak ediyor. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan açıklama ve diğer detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

MEB’den Seminer Açıklaması

MEB internet sitesinde yer alan duyuruya göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ve merkez teşkilatında görevli genel müdürlerin de yer aldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda öğretmenlerin mesleki çalışmalarını, seminerlerin başlama tarihi olarak 24 Ağustos 2020 olduğu ifade edildi. Ayrıca okulların açılış tarihine kadar önlemlerin ve hazırlıkların öğretmenler açısından da gerçekleştirileceğini vurgulayan Selçuk; Öğretmenler hangi gün, hangi oyunu nasıl oynayacaklar ki çocuklar bu uyumu içselleştirsinler... Bununla ilgili hazırlıklarımız olacak” açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından Öğretmenlerin 2020 Ağustos, Eylül Dönemi Mesleki Çalışma Programı'na göre de mesleki çalışmaların başlama tarihi olarak 24 Ağustos 2020 olarak yer alıyor.

Seminerler Uzaktan Mı Yapılacak?

Seminerlerin başlama tarihinin açıklanmasının ardından merak edilen bir diğer konu ise seminerlerin uzaktan mı yoksa fiziki olarak ı gerçekleştirileceğine yönelik oldu. Bu noktada okulların 31 Ağustos’ta online olarak başlaması, seminerlerin de fiziki olarak değil de uzaktan olarak gerçekleştirilmesini muhtemel kılıyor. Fakat hali hazırda konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmış değil.

MEB Takvimi Açıkladı

MEB tarafından açıklanan takvime göre öğretmenlerin mesleki çalışmaları 24 Ağustos 2020’de,

İlkokul birinci sınıflar için uyu eğitimleri 31 Ağustos ile 4 Eylül arasında gerçekleştirilecektir.

Okullarda birinci dönem 31 Ağustos 2020 tarihinde uzaktan eğitimle başlayacak, 21 Eylül’de fiziki olarak gerçekleştirilecek,

Birinci ara yıl tatili 16 Kasım 2020 ile 20 Kasım arasında,

Birinci dönem 22 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. Yarıyıl tatili ise 25 Ocak’tan 5 Şubat’a kadar sürecek olup ikinci dönem 8 Şubat 2020 tarihinde başlayacaktır.

Editör: TE Bilisim