Milli Eğitim Bakanlığı her sene ciddi düzeyde öğretmen ataması gerçekleştirmektedir. Öğretmen atamaları yılın belli dönelerinde yapılmakta olup bu sene Ocak ayında ilan yayımlandı ve Türkiye geneli il milli eğitim müdürlüklerine toplam 95 bin kişilik müracaat oldu. Buna göre mülakat uygun görülen adaylar çağrıldı ve mülakat sonuçlarının resmi olarak açıklandığı kamuoyuna duyuruldu. Buna göre hangi aday Milli Eğitim Bakanlığı komisyonundan kaç puan aldığını öğrendi. Peki şu anda branşlara göre atamaların kaç puan ile kapattığı belli oldu mu?

Puanlar Duyuruldu Mu?

Milli Eğitim Bakanlığı duyuruyu bireylere göre yaptı. Yani kamuoyuna hangi bölümün kaç puan ile kapatacağını şu an için duyurmamış olup mülakata katılan adaylar kaç puan ile ayrıldıklarını rahat bir şekilde öğrenebilmektedir. Oluşan puan durumların netlik kazanması için 18 Mart tarihinin beklenmesi gerekiyor. Çünkü şu anda mülakatlara itiraz süreçler ve itirazların incelenip onaylanması ya da reddedilmesi süreci başladı. Fakat 18 Martta resmi olarak atamalar yapılacağı için hangi bölümdeki adayın kaç puan ile nereye atanacağı belli olacak.

Mülakat puanına itiraz etmek isteyen adayların itirazları dikkate alınacak, incelenecek ve başvuru durumuna delillerine göre iptal edilecek ya da onaylanacak. Buna göre alınan duyuruda Milli Eğitim Bakanlığının mülakat puanlarını adayın Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye göre verdiği yuvarladığı öğrenildi. Örneğin 77,80 puan alan bir adayın mülakattan 78 puan aldığı öne sürülüyor.

Editör: TE Bilisim