Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim ile birlikte yüz yüze eğitim için çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda 21 Eylül 2020 tarihinde ana okullarda ve ilkokul 1. sınıflarda yüz yüze eğitimler başlayacak. Bu eğitimlerde öğrenciler okulların fiziki yapılarına göre eğitim alacaklar. Sosyal mesafenin uygulanacağı eğitimler için ilk zil uyum eğitimleri ile başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığından ücretsiz maske dağıtacağını açıkladı.

ÜCRETSİZ MASKE;

Türkiye genelinde halk eğitim merkezlerinde öğrencilerin üretimini gerçekleştirdiği maskelerin öğrencilere ücretsiz dağıtımı yapılacağı açıkladı. 3 haftalık süre içerisinde öğrencilere maske dağımı yapılacak. Öğrencilerin okullara ulaşmaları için servis planlamaları yapıldığı açıklandı. MEB koordinasyonunda veliler ile bilgilendirme toplantıları yapıldı. 

ÜCRETSİZ BİLGİSAYAR VE TABLET;

TV8 ekranlarında bugün öğrencilerin uzaktan eğitimleri için tablet ve bilgisayar kampanyası başlatılacak. Bazı Belediye Başkanlıkları askıda tablet uygulaması başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı interneti olmayan yada bilgisayarı olmayanlar için Destek merkezi kurdu. Şuanda Türkiye genelinde Eba Destek merkezi sayısı 4 bin olarak açıklandı. 16 bin destek merkezi daha kurulacak.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/personel-alimlari/meb-14-bin-eba-destek-merkezi-kuruyor-tv8-den-bilgisayar-kampanyasi-h35411.html

ÜCRETSİZ İNTERNET;

Türkiye genelinde faaliyetlerini sürdüren operatör firmalarından Vodafone, Türkcell ve Türk Telekom uzaktan eğitimde EBA TV'den yararlanabilmeleri için ücretsiz internet verecek. Öğrencilere ve velilere bu imkanlardan yararlanmaları için operatöre herhangi bir başvuru yapmaya gerek olmadan hatlarında tanımlanacak. 2019 yılında verilen İnternet iki katı kadar bedava internet tanımlanacağı müjdesi Bakan Selçuk tarafından açıklandı.