Milli Eğitim Bakanlığı her sene uygun bulunan pozisyonlar için on binlerce kişilik sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirmektedir. Sözleşmeli öğretmen atamalarında bilindiği üzere geçtiğimiz sene mülakat sistemi getirildi ve öğretmen adayları mülakatlara tabii tutulacak.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı mülakatlar başlamadan önce adaylara bilgi verici olması açısından mülakatlarda hangi konuların sorulduğuna dair bilgi verilmekteydi. Buna göre mülakat uygulamasında adaylara yöneltilen soruların konularına yönelik değişiklikler yapıldı. Peki ne gibi değişiklikler yapıldı? Bundan sonra mülakatlarda neler sorulacak?

MÜLAKAT KONULARI DEĞİŞTİRİLDİ!

Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafında uygulanan sözleşmeli öğretmen atamasında bilindiği üzere belirlenen dört konu başlığı adaylara yüzde 25 etki ederek sorulmaktaydı. Daha önceden eğitim bilgileri ve genel kültüre ait her hangi bir soru bulunmamaktaydı ancak bu konuda mülakata tabii edildi. Buna göre bundan sonra;

Eğitim bilimleri ve genel kültür: %20, Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü: %20, İletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti: %20, Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı: %20 ve Topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri: %20 etkileyecektir. Resmi Gazete aracılığı ile verilen bilgide kısaca bundan sonra adayların mülakatta eğitim bilimleri ve genel kültür konularında da sorumlu olduğu belirtilmiş olup tüm konulardan adaylara yüzde 20'lik dilime göre puan verileceği açıklanmıştır.

Editör: TE Bilisim