Milli Eğitim Bakanlığının bu sene 20 bin öğretmen ataması yapacağı duyurulmuştu ancak daha sonradan yeni gelen açıklama ile ek olarak bu sene 5 bin kişilik öğretmen atamasının daha yapılacağı belirtilmişti. Fakat 5 bin kişilik öğretmen atamasının ücretli öğretmen statüsünde yapılması bekleniyor.

Peki bu sene Milli Eğitim Bakanlığı MEB 20 bin öğretmen, 25 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması hakkında kesin bir duyuru yapıldı mı, tarih açıklandı mı? İşin Olsa ekibi olarak Milli Eğitim Bakanlığı MEB öğretmen ataması hakkında gelen tüm açıklamaları sizlere açıklıyoruz.

ŞUBAT ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Şubat ayında 20 bin öğretmen ya da 25 bin öğretmen ataması yapacak. Peki Şubat ataması kesin olarakhangi tarihte yapılacak. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından halen bir duyuru yapılmadı ancak tahmini olarak atamaların Şubat ayının ikinci haftasından sonra yapılacağı ön görülmektedir.

HANGİ BRANŞLARA ATAMA YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Şubat ayına 20 bin - 25 bin öğretmen ataması yapacak. Branşlara göre henüz kadro dağılımı yapılmadı ancak yine diğer seneler gibi sınıf öğretmenliği, ilköğretim matematik, matematik öğretmenliği, yabancı dil, okul öncesi öğretmenliği, rehberlik, fen bilgisi öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi, beden eğitimi, türkçe ve bilişim teknolojileri branşlarına atamaların yoğun olarak yapılması bekleniyor.