Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere her yıl Şubat ayında öğretmen ataması gerçekleştirmektedir. Kaç kişilik öğretmen ataması yapılacağı her sene değişmekte olup genel olarak bu atamalar kadrolardaki yoğunluk oranına göre gerçekleştirilmektedir.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığının Şubat 2018 için toplam 20 bin öğretmen ataması yapması bekleniyordu ancak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konu hakkında müjdeli bir haber verdi ve bu sene toplam 25 bin kişilik öğretmen atamasının yapılacağını söyledi. Peki 25 bin atama Şubat ayında mı yapılacak yoksa farklı tarihler de toplam 25 bin kişilik öğretmen ataması mı yapılacak?

25 BİN ATAMA MÜJDESİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklama da 20 bin atamadan hariç olarak 5 bin ek atamanın daha yapılacağı ve toplam 25 bin kişilik öğretmen atamasının tamamlanacağını duyurdu. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı toplam 25 bin kişilik öğretmen ataması gerçekleştirecektir.

Şu anda yüz binlerce atama bekleyen öğretmen adayı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından branşlara göre kadro dağılımı, kontenjanlara göre kadro dağılımı açıklamasını bekliyor. Her ne kadar hangi branşlar için atamanın fazla yapılacağı tahmin edilse de resmi duyurunun gelmesi ile diğer detaylar ve branşlara göre kaç kişilik atamaların yapılacağı öğrenilmiş olacak.

Editör: TE Bilisim