Milli Eğitim Bakanlığı her sene on binlerce öğretmen ataması gerçekleştirmektedir. Bilindiği gibi bu sene Ağustos - Eylül ayında atama yapılması beklenmiyordu fakat FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile Milli Eğitim Bakanlığından 30 bin ie 40 bin arası öğretmen açığı meydana geldi. Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklamasında açığa alınan personellerin her hangi bir boşluk yaratmadığı ve eğitimlerin kaldığı yerden devam edeceğini belirterek velileri rahatlattı. Ancak kadroların doldurulması ve eğitimde meydana gelebilecek açıkların önüne geçilebilmesi için 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde öğretmen adayları tercihlerini yaptı ve atama sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

Saat Kaçta Açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığı resmi sosyal medya hesabı aracılığı ile atama sonuçlarının 10 Ekim 2016 saat: 17.00 itibari ile açıklanacağını duyurdu. Yani atamaların açıklanması için geri sayım başladı.

Alınacak olan 20 bin sözleşmeli öğretmen adaylarının 15 bini Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Sınavında aldığı puan ile başvuru yaptı. Geriye kalan 5 bin öğretmen adayı ise dershane ve etüt merkezlerinde çalıştığı için KPSS puanı göz edilmeksizin başvuru yaptı.
Sonuçları 10 Ekim 2016 tarihi saat: 17.00 itibari ile Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurulacak olup adaylarda açıklamanın yapılması ile sonuçlara bakabilecek. Detaylı bilgi için aşağıda ki siteyi takip edebilirsiniz.

http://www.meb.gov.tr/

Editör: TE Bilisim