Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz aylarda 20 bin kişilik öğretmen ataması yapıldı. Atama sayısı azaldığı için branşlara göre Kamu Personeli Seçme Sınavı puanlarında 3 - 5 puanlık bir artış oldu. 2017 yılı içerisinde 10 bin kişilik öğretmen ataması daha yapılacak deniliyordu fakat bu atama iptal oldu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama yapıldı. Bu açıklama ile 10 bin kişilik öğretmen atamasının iptal edildiği öğrenilmiş oldu. Peki yeni öğretmen atamaları ne zaman yapılacak, Milli Eğitim Bakanlığı en yakın öğretmen ataması tarihi ne zaman.

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile en yakın öğretmen atamasının Şubat 2018'de yapılacağı belirtildi. Yani 2017 yılı içerisinde yapılacak olan 10 bin kişilik ek öğretmen atamasının iptal edildiği belirtilmiş oldu. Peki Şubat 2018'de yapılamsı beklenen Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamasında kaç kişilik alım yapılacak.

ŞUBATTA KAÇ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILIR

Bilindiği üzere öğretmen kadrolarında doluluk olduğu için atama sayıları giderek azalmaya başladı. Peki Şubat 2018'de kaç öğretmen ataması yapılacak. Buna göre 2017 yılı içerisinde yapılacak olan 10 bin kişilik öğretmen atamasının da içine katılarak 20 - 30 bin arası öğretmen atamasının yapılması bekleniyor. Tabi kadrolarda ki doluluk oranları ve önümüzdeki senelerde düşünülürse atama sayıları 15 bine de düşürülebilir.

Editör: TE Bilisim