Bilindiği gibi her sene Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile öğretmen atamaları gerçekleştirilmektedir. Bu atamalar da eskiden direkt olarak öğretmen adayına kadro verilirken yeni çıkarılan yasalar ile öğretmen adaylarına artık kadro verilmemektedir. Öğretmen adayının kadro alabilmesi için MEB okullarında dört sene boyunca sözleşmeli olarak çalışması gerekmektedir.

Her sene sözleşmeli öğretmen için performans değerlendirmesi yapılacak ve performansda başarılı olan öğretmen adaylarına 4 sene sonra kadro verilecek.

DOĞU GÖREVİ

Öğretmenlerin doğuda kalmadığını ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ki eğitimi geliştirmek için böyle bir çalışma yaptıklarını belirten İsmet Yılmaz, Muş örneğini vererek Muş'a atanan 3 bin 500 öğretmenin bir sene sonra 2 bin 750'sinin başka bir ile tahin istediğini belirtti. Bu problemleri yaşanmaması için öğretmenlere ilk dört sene kadro verilmeyecek.

Torpil konusunda da açıklama yapan İsmet Yılmaz torpil olaylarının meydana gelmediğini ve öğretmenin anladığını anlatabilme kabiliyetinin olması gerektiğini belirterek mülakatların gerçekleştirildiğini duyurdu. İsmet Yılmaz'ın açıklamasına göre mülakatların yapılmasının temel amacı öğretmen adaylarını incelemek ve öğretmenlik mesleğini en iyi şekilde yerine getirebilecek kişileri atamak olduğu görülmektedir. İlerleyen dönemlerde sözleşmeli öğretmenlik yerine kadrolu öğretmenliğin gelmesi beklenmemekte ve mülakatların da kaldırılmayacağı düşünülmektedir.

Editör: TE Bilisim