Tüm dünyayı saran korona virüs salgını sebebi ile okullarda 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim sürecinin devam edilmesine karar verilmişti. Özellikle bu süreç sonrasında ise hem öğrenciler hem de velilerin merak ettiği konular arasında yaz tatili ve derslerin yaz tatili zamanına sarkması durumu gibi birçok konu vardır. Bu konular ile ilişkili olarak ise AK Parti Milletvekilleri tarafından okulların tatil sürecine ilişkin meclise bir yasa teklifi sunuldu. Yasa teklifi ve detaylarına ilişkin bilgiler ise haberimizin devamında yer alıyor.

Teklifin Detayları

Özellikle hali hazırda uzaktan eğitim sürecinin devam ettiği şu günlerde tatil sürecine ilişkin yasa teklifi meclise sunuldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da birtakım planların uygulanacak olduğu ifade edilmiş olup özellikle konuyla ilgili net kararın ise uzaktan eğitimin uzatıldığı 30 Nisan 2020 tarihinde açıklanması bekleniyor.

Teklifte öğretmenlerin de yazın telafi eğitimi vermesine ilişkin bir teklif içeriğinin olduğu, fakat konuya ilişkin net bir kararın ise bilim kurulu ile yapılması beklenen toplantı sonrasında alınmasına muhtemel olarak bakılıyor. Mevcut kanunda öğretmenlerin 2 ay kesintisiz tatili olduğu yer almakla birlikte yeni kanun ile birlikte bunu en az 30 gün şeklinde olması düzenlemesi yer alıyor.

Gözler Bilim Kurulunda

AK Parti tarafından meclise sunulan yeni yasa teklifinde ilk ve orta dereceli okullarda yazın telafi dersi görülmesine ilişkin düzenleme yer alıyor. Buna göre özellikle gözler ise nihai kararın verileceği bilim kurulu toplantısına çevrildi. Bu noktada mayıs ayı sonunun bayrama denk gelmesi, temmuz ayının da yine bayrama denk gelmesi gibi durumlar ise takvimin iyi ayarlanması gerektiğini gösteriyor. Konuya ilişkin açıklamanın ise bu ay sonunda ya da yakın bir tarihte yapılması bekleniyor.