2021 lise nakli bekleyen öğrenci adaylarının dikkatine!! Öğrenciler ,Öğretmen ve Veliler hepsi Şuan var LGS YE Girmiş olan öğrenci kesimin tercihlerine odaklanmış bulunmaktadır . Lise için tercihte bulunacak olan öğrenciler için 5 ile 16 temmuz arasında tercihlerini bitirmeleri gerekmektedir.

LGS ile hangi okula ne kadar öğrenci alınacak hangi öğrenciler puan durumuna göre hangi okulu tercih edecekler. Hangi öğrenciler nerede ki okullarda okuyacak bunların hepsine MEB in resmi internet sayfasına giderek öğrenebilirsiniz .

http://www.meb.gov.tr

soruların cevapları bu adreste açıklanmaktadır. Öğretmen öğrenci ve Veliler sisteme giriş yaparak kontrol edebilmektedirler.

Tercih edile bilecek Lise sayısı 2091 Adet peki kontenjanlar Nasıl ?

2091 adet lise şu an merkezi sınav ile Türkiye’nin genelinde öğrenci alımı yapacak.Toplam da 177.500 adet öğrencinin liselere kabul edileceği bilinmektedir peki hangi okul ne kadar öğrenci almaktadır .

  • Anadolu liseleri toplamada 59.216 kontenjan karşılayabilecek ve bu sayıda öğrenci alacak
  • Fen liseleri 37.190 kontenyjan boşluğu olan bir diğer lise bu sayıda öğrenci bünyesine alabilecek.
  • Sosyal bilimler ise 10.142 adet kontenjan boşluğu olan bir diğer okul.
  • Anadolu İmam Hatip liseleri ise 36.982 lik bir öğrenci tercihini karşılayabilecek.
  • Son olarak ise Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri 33.970 adet öğrenci tercihi kontenyjani açmış bulunmaktadır.

Bu bölümlere açılacak kontenjan sayıları belli tercihlerine eklemek isteyen öğrenciler için sıraladı.

Sonuç Tarihleri Belli Oldu !!!

Özel Orta öğretim okulları için Olan kayıt işlemleri, sınavlar yani Yetenek sınavları dahilinde alım yapacak olan okulların işlemleri 16 temmuzda tamamlanacak. Bakanlık takvimi için bağlayıcı olan son tarih budur.

Bu işlemlerin yani tercihlerin okul seçimlerin okulların ise kabul ettikleri öğrencilerin tüm sonuçları ise 26 temmuz 2021 tarihi itibariyle açıklanacaktır. Sistem üzerinden MEB’e kayıtlı olan öğrenci bilgileri ile giriş yapılarak bu kontrol yapılabilir ve sonuçlara bakılabilir. Yine bakmak için yukarıda eklemiş olduğumuz link üzerinden giriş yapılabilir. Tekrardan aşağıya da ekleme yapıldı.

Sonuç kontrol için 26 temmuz da gidilecek olan link; http://www.meb.gov.tr