Korona virüs nedeni ile okullar geçtiğimiz ağustos ayında uzaktan eğitim şeklinde açılmış sonrasında ise sadece ilköğretim birinci sınıflar ve okul öncesi için yüz yüze olarak başlamıştı. Yine geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada diğer kademelerin de yüz yüze eğitime başlayacağı açıklaması yapıldı. Bugün ise MEB tarafından 9 ve 12’nci sınıfların yüz yüze eğitimine ilişkin detayların paylaşıldığı resmi bir yazı yazıldı. İlgili yazı ve diğer detaylar ise haberin devamında yer almaktadır.

Okul Düzenine ve Alınan Tedbirlere İlişkin Açıklamalar

İlgili 18.09.2020 tarihli ve 83203306-10.07.02-E.13044945 sayılı yazı kapsamında farklı tür eğitim kademelerinde öğrenim gören öğrencilerin, farklı zamanlarda yüz yüze eğitime başlaması kararı alınmıştı. Buna göre 12 Ekim 2020 Pazartesi günü olmak üzere ortaöğretim 9 ve hazırlık 12’nci sınıfların yazıda da vurgulanan kurallar çerçevesinde yüz yüze eğitime başlaması kararı alınmıştır.

Alınan tedbirler kapsamında, öğrencilerin ders içi ve dışında maske kullanımı, sosyal mesafe, temizlik kurallarına uyması öğretmenler ve okul yöneticileri tarafından takip edilecektir. Aynı zamanda Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzuna göre de öğrencilere ve diğer personele bilgilendirme yapılacaktır.

Derslikler sosyal mesafe şartlarına göre tekrardan düzenlenecek, aralıklar bu mesafeye göre ayarlanacaktır. Çarşamba günü yüz yüze eğitime ara verilecek, belirlenen günlerde 30 dakika ders 10 dakika ara olmak üzere 8 saat olacaktır. Öğlen arası uygulaması olmayacaktır.

Okullarda yüz yüze eğitim gruplar şeklinde yapılacak olup ilk grup sadece pazartesi ve salı günleri okula gidecek olup ikinci grup ise Perşembe ve Cuma günlerinde okulda ders görecek. Bu sistem isteğe bağlı olarak uygulanacak, katılımda zorunluluk aranmayacaktır.

Bakandan Selçuk’tan Tedbir Çağrısı Var

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yaptığı açıklamada okulların kademeli açılmasına ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan yaptığı açıklamada "Okullarımızda güvendeyiz ancak evinde öğrenci olsun olmasın, dışarıda herkesin tedbiri, özeni gerek. Biliyoruz ki vaka sayıları eğitimi doğrudan etkiliyor. Lütfen evlatlarımız için maske, mesafe” ifadelerini kullandı.Bu kapsamda 9 ve 12’nci sınıflar için yüz yüze eğitim 12 Ekim 2020 tarihinde başlayacak.

Editör: TE Bilisim