Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında birçok katı önlem alınmış olup bunlar arasında ise ilk olarak üniversitelerin ve okulların kapanması, eğitime uzaktan devam edilmesi kararı vardı. Fakat özellikle normalleşme beklentilerinin yaza doğru artması sebebi ile eğitimde uzaktan geçirilen bu sürenin fiziki olarak telafisinin yazın olacağı gündemdeydi Konu ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Normalleşme süreci beklendiği şekilde devam ederse okulları 1 Haziran'da açarız" açıklamasında bulunmuş, telafi eğitimin toplamda 5 hafta olarak yapılacağı ve 4 haftasının haziranda bir haftasının ise eylülde tamamlanacağı açıklanmıştı.

Okulların Açılma Çalışmaları Başladı

Korona virüs sebebi ile tatil edilen ve uzaktan EBA TV üzerinden devam eden eğitimin normalleşme süresince fiziki olarak yapılmasının 1 Haziran’da olabileceği açıklanmıştı. Buna ilişkin ise Milli eğitim müdürlükleri Bakanlık koordinesinde bu yönde çalışmalara başladı. Selçuk ilk olarak il milli eğitim müdürleri ile video konferans yöntemi ile toplantılar yapmakta olup bu kapsamda zümre başkanları ile de görüştü. Bu kapsamda öğretmenlerden raporlar istencek.

Dersler Haziran ve Eylül’de

Yeni Şafak’ın haberine göre salgının kontrol altına alınması ve normalleşe sürecine girilmesi ile birlikteokulların 1 Haziran'da açılması ve telafi eğitiminin 5 hafta yapılması planlanıyor. Plana göre telafi eğitiminin 4 haftası haziran ayında, kalan 1 haftası ise eylül ayında yapılacak. Bu kapsamda öğretmenlere 5 haftalık bir eğitim planlaması yapmaları istenmekte olup bu süreçte öncelikle yüz yüze işlenemeyen konulara öncelik verilmesi istendi. Öğretmenlerden alınan bu raporlara göre MEB de ilerleyen günlerde bir müfredat belirlemesi yaparak toplamda 5 hafta sürecek olan derslerde okullarda pandemi sürecine uygun olarak az sınıf mevcuduyla ders işlenecek.