Milli Eğitim Bakanlığı az önce yeni bir duyuru yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri genel Müdürlüğü tarafından gelen duyuruya göre 2020 yılı Bilim ve Sanat merkezlerine Öğretmen seçme ve atama yapılacak. Kılavuzda başvuru şartları ve başvuru bilgilerine de yer verildi.

ATAMA DETAYLARI NEDİR?

2020 yılı BİLSEM atama kılavuzu Millği Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumlarında hâlen kadrolu öğretmen olarak çalışanlardan görev yaptıkları ildeki bilim ve sanat merkezlerine atanmak isteyenlerin başvuru, seçim ve atamalarına ilişkin yürütülecek iş ve işlemleri kapsamaktadır.

Bilim ve sanat merkezlerine öğretmen seçimiyle ilgili iş ve işlemler Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesi’nde yer alan hükümlere göre oluşturulan il öğretmen değerlendirme komisyonları ve bölge sözlü sınav komisyonları tarafından yürütülecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Bilim ve sanat merkezlerine öğretmen olarak atanabilmek için başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şunlardır:

  • Başvuru tarihi itibarıyla Bakanlık kadrolarında adaylık dâhil en az 3 yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak,
  • Öğretmen olarak görev yapmakta olduğu ilin bilim ve sanat merkezinde atama alanında boş kontenjan bulunması,
  • 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen Atama Yapılacak Alanlar Çizelgesi’nde (Ek-1) yer alan bir alanda başvuru tarihi itibarıyla öğretmen olarak görev yapıyor olmak,
  • Zorunlu çalışma gerektiren yerler dışındaki eğitim kurumuna atanacaklar bakımından, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Yönetmeliğine göre, atama takviminde belirtilen atama tarihi esas alındığında zorunlu çalışma yükümlülüğü tamamlanmış veya zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulmuş olmak,

BAŞVURULAR:

Milli Eğitim bakanlğından gelmiş olan duyuruya göre başvuru işlemleri 02 Aralık 2019 tarihi ile 09 Aralık 2019 tarihleri arasında alınacak. Başvurular, elektronik başvuru formuna http://mebbis.meb.gov.tr adresinden kişisel kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yaptıktan sonra “Başvuru İşlemleri” seçeneğine tıklayarak ulaşabileceklerdir.

ATAMA TAKVİMİ: