Korona virüs salgını sebebi ile eğitim ve öğretime uzaktan devam öğrencilerin yanı sıra MEB personeli arasında yer alan öğretmen ve yöneticiler için normal zamanda okulda gerçekleştirilen seminer çalışmalarına ilişkin bir son dakika açıklaması geldi. MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı tarafından resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada öğretmenlerin normalde okula giderek gerçekleştirdikleri seminer çalışmalarının bu dönemde uzaktan yapılacağı ifadesine yer verildi.

2020 Yazında Seminer Çalışmaları Uzaktan Yapılacak

Boyacı tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada “Tüm öğretmen ve okul yöneticilerimizin katılacağı 22-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek MESLEKİ ÇALIŞMA DÖNEMİ faaliyetleri online - uzaktan gerçekleştirilecektir. Tüm meslektaşlarıma başarılar dilerim” ifadelerine yer verildi. Buna göre 2020 yılı yaz seminerlerinin tüm öğretmenler başta olmak üzere yöneticiler tarafından da uzaktan yapılacağı ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), normalleşme süreci kapsamında yaklaşık bir milyon öğretmenin yaz döneminde gerçekleştirdikleri mesleki çalışmalarının yüz yüze çevrim içi olarak düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. Özellikle ülkemizde de etkisini gösteren salgın sebebi ile bu kararın alındığı ifade ediliyor.

Uzaktan eğitim seminerleri okulların açılacağı tarihe kadar devam edecek olup okulların açılış tarihi ile ilgili açıklama ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından eylül ayı olarak ifade edilmişti.

Seminer Programında Neler Var?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yaz için hazırlanan seminer programında uzaktan eğitim faaliyetleri başta olmak üzere dönem çalışmaları ele alınarak raporlar hazırlanacak. Buna ek olarak ise 2020 ile 2021 eğitim öğretim yılında salgın sebebi ile eğitim faaliyetlerinin değişmesi sebebi uzaktan eğitim ile işlenen dersler değerlendirilecek.

Ayrıca sadece derslere yönelik aktiviteler değil aynı zamanda ‘Öğretmenler Türkiye İçin Söylüyor Projesi’ kapsamında güzel sanatlar ve müzik öğretmenlerince, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, klasik Türk müziği ve tasavvuf müziği açık hava konserleri gibi çeşitli etkinliklerin de bu kapsamda gerçekleştirilecek. Hem öğretmenler hem de yöneticiler için yaz boyu okulların açılış tarihine kadar Türkiye’nin en büyük ve belki de ilk uzaktan eğitim programları yürütülmüş olacak.

Editör: TE Bilisim