Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bulunan okullar 2016-2017 eğitim öğretim yılına 19 Eylül 2016 tarihi ile başladı. Aylarca yapılan derslerin ardından aralıklı olarak sınavlar yapıldı ve öğrenciler sınavlara girdi. Tüm sınavların bitmesi ile tüm öğrencilere karne sevinci bastı ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda karneler 20 Ocak 2017 tarihi ile milyonlarca öğrenciye dağıtıldı. Sömestr tatilinin kaç gün olacağı hakkında pek çok soru sorulmaktaydı ve MEB'den tatilin bir ay olacağına dair bir haber yapılmadığı için yine tatilin iki hafta olduğu öğrenildi. Peki 2016 - 2017 eğitim öğretim yılının sömestr tatili ne zaman bitecek ve öğrenciler ne zaman ders başı yapacak?

6 Şubat 2017

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bulunan okulların sömestr tatilleri 6 Şubat 2017 tarihi ile bitiyor. Öğrenciler için bu hafta son tatil günü ve hafta sonunun da geçmesi ile önümüzde ki hafta Pazartesi günü dersler başlıyor.

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere yaptığı duyuru ile sömestr tatilinde öğrencilere her hangi bir ödevin verilmemesi hususunda duyuru yapılmıştı ve yurt genelinde ki öğretmenler öğrencilerine ödev vermedi. Bu sene ki sömestr tatili öğrenciler için tatil olarak geçmekte olup pek çok öğrenci yine derslerinden geri kalmamak için kitaplar okumakta ve pek çok bilgi öğrenmektedir.

Editör: TE Bilisim