Milli Eğitim Bakanlığı yaz aylarında bir sonraki eğitim öğretim yılının ne zaman başlayacağını duyurmaktadır. Bu sene Eylül ayında açılması beklenen okulların Kurban Bayramı tatili ve Askeri Darbe Girişimi ile ileri bir tarihte açıklanacağı sosyal medyada ve basında geniş yankı uyandırmıştı. Peki bu haberler gerçek mi? Milli Eğitim Bakanlığı okulları ne zaman açacak? İşte soruların cevapları.

Milli Eğitim Bakanlığından Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığının okulları geçe açacağı iddialarının çoğalması üzerine MEB'den açıklama geldi. Söz konusu yapılan açıklama da yayılan haberlerin yalan olduğu ve tarihin ileri bir tarihe ertelenmediği duyuruldu. Peki Milli Eğitim Bakanlığı bundan önce okulların hangi tarihte açılacağını yayınlamıştı.

Okullar Ne Zaman Açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı 2016 - 2017 eğitim öğretim yılının 19 Eylül Pazartesi tarihi ile başlayacağını duyurmuştu. Yani okullar Kurban Bayramı tatilinin bitmesi ile açılacak. Bu tarihin ilerleyen zamanlarda değişip değişmeyeceği bilinmiyor ancak şuanda her hangi bir olumsuz durum olmadığı için okulların 19 Eylül 2016 tarihi ile açılması bekleniyor. İlerleyen günlerde konu hakkında her hangi bir değişikliğe gidilmesi ya da düşünülmesi durumunda Milli Eğitim Bakanlığı yazılı ve sözlü olarak bildiri yayınlayacaktır. Bizlerde sizler için bu gelişmeleri takip ediyoruz.

Editör: TE Bilisim